Ημερίδες ΣΕΔΗΚ για την ελιά και το λάδι στη ζωγραφική και τη λογοτεχνία, σε Χανιά και Ρέθυμνο 01/01

imerides-sedik-gia-tin-elia-kai-to-ladi-sti-zografiki-kai-ti-logotechnia-se-chania-kai-rethymno-233856

Δύο πρωτότυπες ημερίδες με θέμα την Ελια και το Λαδι στην Ζωγραφική και Λογοτεχνία  πρόκειται να οργανωθούν τις επόμενες μέρες στα Χανιά και στο Ρέθυμνο  με «υβριδική» οργάνωση που θα επιτρέπει περιορισμένη  φυσική παρουσία και ελεύθερη διαδικτυακή συμμετοχή

Η ζωντανή συμμετοχή και στις δυο ημερίδες  θα είναι περιορισμένη (μέχρι 40 άτομα)  λόγω των  υγειονομικών συνθηκών    και  για αυτό  θα τηρηθεί σειρά  κατά την οποία προτεραιότητα θα έχουν  οι βραβευόμενοι  των διαγωνισμών οι οποίοι και θα ενημερωθούν  προσωπικά με e-mail.

 Σύμφωνα με τα ισχύοντα  υγειονομικά μέτρα, οι συμμετέχοντες θα   πρέπει έχουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού η βεβαίωση αρνητικής   δοκιμασίας αντιγόνου (Rapid test) και  κατά την παραμονή τους στους εσωτερικούς  χώρους των εκδηλώσεων θα πρεπει να  φορούν σχετική μάσκα.

Η διαδικτυακή συμμετοχή είναι ελεύθερη από την σελίδα του ΣΕΔΗΚ στο Facebook  στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν κατά προτίμηση μέσω  Η/Υ.

Η ημερίδα στο ΜΑΙΧ  

Η Ημερίδα «Ελια και Λαδι στην Ζωγραφική¨»  θα πραγματοποιηθεί στο   Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών ( ΜΑΙΧ) την Παρασκευή 18 Ιουνίου με ώρα έναρξης 10.00,

Κατά την ημερίδα αυτή θα απονεμηθούν τα βραβεία   του διαγωνισμό Ζωγραφικής που θα είναι: 3 Χρυσές, 4 Αργυρές και 8 Χάλκινες πλακέτες της Μινωικής Ελιάς και 12 Έπαινοι.

Προ της απονομής των διακρίσεων θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί  από εκπροσώπους των οργανωτών  καθώς και δυο σύντομες άλλα σημαντικές εισηγήσεις:   Η απονομή θα γίνει από  παρόντες εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τα Μέλη της των Επιτροπών οργάνωσης και  αξιολόγησης του διαγωνισμού. Τα ονόματα των διακριθέντων, σύμφωνα με την προκήρυξη των διαγωνισμών, δεν θα ανακοινωθούν πριν την απονομή των  διακρίσεων.

 -«Η ελιά στις τέχνες των Μινούτων και Αρχαίων Αθηναίων»  από την  Ανάγια Σαρπάκη Αρχαιολόγο- Αρχαιοβοτανολόγο και

  – «Η Ελιά ως αφορμή εικαστικών αναζητήσεων»  από τον     Κων/νο Β. Πρώιμο  Δρ. Κριτικό Τέχνη

   Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας  με περισσότερες λεπτομέρειες θα  αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΕΔΗΚ www.sedik.gr

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ημερίδα αυτή θα πρέπει  το   αργότερο μέχρι την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 10.00 να δηλώσουν   στο e-mail : [email protected] ή στο   τηλέφωνο 28210 50800  τα στοιχεία τους (όνομα, Ιδιότητα, τηλέφωνο, e-mail)  και εάν επιθυμούν να   συμμετάσχουν ζωντανά η διαδικτυακά  ώστε να τους δοθεί σχετική έγκριση και οδηγίες.

Υπόψη ότι η  διαδικτυακή συμμετοχή θα γίνει μέσω της  σελίδας του ΣΕΔΗΚ στο Facebook (https://www.facebook.com/sedikgr ) στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν με  τον σύνδεσμο https://streamyard.com/anp2e6mxy8 κατά προτίμηση μέσω  Η/Υ.

Η ημερίδα στο Ρέθυμνο

Η ημερίδα «Ελιά και Λάδι στην Λογοτεχνία»  θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 24 Ιουνίου με ώρα έναρξης 10.00 .

Κατά  την ημερίδα αυτή θα απονεμηθούν τα   βραβεία  του διαγωνισμού Λογοτεχνίας που θα είναι: 2 Χρυσές, 3 Αργυρές και 6 Χάλκινες πλακέτες της Μινωικής Ελιάς και 23 Έπαινοι.

Η συμμετοχή  και στην ημερίδα αυτή μπορεί να είναι ζωντανή ή διαδικτυακή,  με όρους  ίδιους με εκείνους της προηγούμενης. Όμως οι δηλώσεις συμμετοχής, προς αποφυγή σύγχυσης,  καλό είναι να  γίνονται μετά την 21 Ιουνίου και αφού θα έχει ανακοινωθεί το  αναλυτικό πρόγραμμα  της  ημεριδας στο οποίο θα παρέχονται και  σχετικές  οδηγίες.