ΚΕΑΝ: Συνέδριο με θέμα «Κυκλική οικονομία, μηδενική ρύπανση και βιοποικιλότητα» στις 20/6 01/01

kean-synedrio-me-thema-kykliki-oikonomia-mideniki-rypansi-kai-viopoikilotita-stis-20-6-123488

Το διεθνές συνέδριο υψηλού επιπέδου με θέμα «Κυκλική οικονομία, μηδενική ρύπανση και βιοποικιλότητα – Σχέδιο δράσης και νέες στρατηγικές» διοργανώνεται στις 20 Ιουνίου 2022 από το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ), στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος Πράσινης Εβδομάδας (EU GREEN WEEK 2022).

Στο Συνέδριο που έχει ήδη λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής επιτροπής και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, θα παρουσιάσουν τα περιβαλλοντικά τους μελλοντικά σχέδια, σχετικά με τη κυκλική οικονομία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και στόχο τη μηδενική ρύπανση: η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Βαβέση Ροζίνα, Σύμβουλος Δημάρχου Νικολάου Σκουφά Παπαπάνος Αριστοτέλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Μπάμπαλος Νίκος, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Νάνος Παναγιώτης, ο Δήμαρχος Δομοκού Λιόλιος Χαράλαμπος, η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Βόρειας Κέρκυρας Κόκκαλη Σπυριδούλα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης Κρητικός Βασίλης, ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Καθαριότητας Σπάρτης Καρλαύτης Αθανάσιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ανακύκλωσης Ραφήνας-Πικερμίου Μπουράνης Αριστείδης, ο Δήμαρχος Λευκάδας Καλός Χαράλαμπος και ο Δήμαρχος Αλμυρού Χατζηκυριάκος Ευάγγελος.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν: ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος ο Πρόεδρος ΚΕΑΝ – Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων Μηλιώνης Σταύρος, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Σταθόπουλος Στάθης, ο πρόεδρος Φο.Δ.Σ.Α. Ηπείρου Καλαντζής Νικόλαος. Τον συντονισμό θα κάνουν η Ματίνα Κανάκη Γεωπόνος, M.Sc. στην Περιβαλλοντική & Οικολογική Μηχανική, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΑΝ και ο Δημήτρης Μπανούσης επιστημονικός συντονιστής.

Στο τέλος του συνεδρίου τα συμπεράσματα και την αξιολόγηση των εργασιών θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών βραβείων περιβάλλοντος.

Για άλλη μια χρονιά το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων δίνει το παρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος (Green Week) μέσα από δράσεις που έχουν στόχο να δώσουν λύση στα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως είναι οι διαταραχές στη γήινη βιόσφαιρα και στο φυσικό περιβάλλον οι οποίες αποδίδονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.