«ΚΟΤΙΝΟΣ 2020»: Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των ελαιολάδων – Απονομή βραβείων στις 17 Μαΐου στο πλαίσιο της Food Expo 01/01

kotinos-2020-oloklirothike-i-axiologisi-ton-elaioladon-aponomi-vraveion-stis-17-maiou-sto-plaisio-tis-food-expo-190572

Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ήταν το σύνολο των ελαιολάδων, τα οποία αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή του 5ου Διαγωνισμού Ποιότητας ΚΟΤΙΝΟΣ 2020. Η βράβευση των διακριθέντων ελαιολάδων και επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, ώρα 10:00πμ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, πλησίον του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOODEXPO 2020 (16-18/5/2020).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός IOOC KOTINOS είναι ο μόνος διαγωνισμός αξιολόγησης ελαιολάδου στην χώρα μας, ο οποίος πραγματοποιείται με τα αυστηρά κριτήρια του διεθνώς καταξιωμένου διαγωνισμού MARIO SOLINAS του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (ΔΣΕ).

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, επικεφαλής όλων των Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας, είναι η κα Έφη Χριστοπούλου, χημικός εμπειρογνώμων της Ε.Ε. και του Δ.Σ.Ε., υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ και εκπαιδεύτρια Δ.Σ.Ε.

Τα μέλη της επιτροπής (με αλφαβητική σειρά) είναι τα εξής:

  • Αλίκη Γαλή: Δρ. Χημικός, Προϊσταμένη τμήματος Χημικών Εργαστηρίων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας.
  • Ελευθερία Γερμανάκη: Τεχνολόγος Γεωπόνος, Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας ΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
  • Αλεξάνδρα Γκουζ: Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ.
  • Μαρία Θεοδωρακοπούλου: Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
  • Βασίλης Καμβύσης: Χημικός, τ. Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ, τ. Επικεφαλής Χημικών Εργαστηρίων και Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Συμμετέχει ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
  • Παναγιώτης Κάτσαρης: Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος. Υπεύθυνος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας του Ινστιτούτου Ελαίας & Οπ/κών ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”- Καλαμάτας.
  • Μαρία Κολιάτσου: Αναπληρωτής επικεφαλής του panel των δοκιμαστών από το 2012 στο Τμήμα Χημικών Αναλύσεων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
  • Ευστρατία Κουζούμη: Περιβαντολόγος, Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας του Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ.
  • Ελένη Μπαρμποπούλου: Γεωπόνος, Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΙΑΣ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ – Χανίων.
  • Νίκος Πολυχρονόπουλος: Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ, Δίπλωμα Πανεπιστημίου Χαέν-Ισπανίας στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου.