Δράση «Πύραυνος» στη Μορσίνη Ξάνθης από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Επάρκεια» 01/01

drasi-pyravnos-sti-morsini-xanthis-apo-tin-koinsep-eparkeia-168392

Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Τομέας Μακεδονίας και Θράκης , Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αθλητισμού, Τμήμα Περιβάλλοντος Πολιτισμού και Αθλητισμού, στις δράσεις για τη προστασία του περιβάλλοντος και τη προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και Θράκη υλοποιεί στα πλαίσια των δράσεων με διακριτικό τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» τη δράση «ΠΥΡΑΥΝΟΣ».

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της ΚΟΙΝΣΕΠ:
 

Η δράση θα λάβει χώρα στο αύλειο χώρο των εγκαταστάσεων της ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ στην Παλιά Μορσίνη της Ξάνθης. Στόχος μας είναι μέσω της διοργάνωσης πέντε workshops:

1. να διδάξουμε την κατασκευή και λειτουργία ενός καμινιού κεραμικής κατασκευασμένο με άργιλο που θα συλλέξουμε από τη φύση και χρησιμοποιώντας τον μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιούσαν στην αρχαία Ελλάδα, να πετύχουμε με την καύση ξύλων, θερμοκρασίες 1000 βαθμών Κελσίου για τη δημιουργία κεραμικών σκευών.
2. να φιλοτεχνήσουμε κεραμικά σκεύη για τροφή που θα ψηθούν στο καμίνι που κατασκευάσαμε.
3. να κατασκευάσουμε με άργιλο που θα συλλέξουμε από τη φύση και άχυρο , φούρνο και εστία για την παρασκευή φαγητού.
4. να παρασκευάσουμε στον φούρνο και εστία τροφή από Δίκοκκο Σιτάρι και πέμπτο θα διδάξουμε τη παρασκευή άρτου καθώς και δύπυρου άρτου με παραδοσιακό προζύμι και
5. θα συμφάγουμε χρησιμοποιώντας τα κεραμικά που φιλοτεχνήσαμε εν είδη τελικής γιορτής. Ο συνολικός χρόνος διεκπεραίωσης της δράσης είναι 12 μέρες.

Από 21.08.2019-31.08.2019 λαμβάνουν χώρα τα σεμινάρια (workshops ) με τις απαιτούμενες κατασκευές και την Κυριακή 01.09.2019 λαμβάνει χώρα η γιορτή για το κλείσιμο της δράσης καθώς και κάλεσμα στο ευρύ κοινό να συμμετέχει και να γίνει κοινωνός των αποτελεσμάτων των δράσεων στο χώρο που αυτές έλαβαν χώρα . Απευθυνόμαστε σε νέους στο πνεύμα ανθρώπους και καλλιτέχνες στη ψυχή που δωρεάν θα διδαχθούν τις ως άνω συντόμως περιγραφόμενες τεχνικές και γνώσεις. Οι συμμετέχοντες δύναται να κατασκηνωσουν στου χώρους της ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΄Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν μέιλ στο [email protected]. Για περαιτέρω πληροφορίες Κουτσούμπας Αντώνης 6977810023.

Πηγή: xanthi2.gr