Λέσβος: 6η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο την Κυριακή 2 Ιουνίου 01/01

lesvos-6i-giorti-kerasiou-stin-agiaso-tin-kyriaki-2-iouniou-321869

ην 6η Γιορτή Κερασιού συνδιοργανώνουν η Δημοτική Κοινότητα Αγιάσου και ο Δήμος Μυτιλήνης την Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024, στην Αγιάσο.

Από το πρωί, στα κεντρικά σημεία (Πλατεία Δημαρχείου, Πλατεία Αγοράς, Σταυρί, Καμπούδι) θα προσφέρονται δωρεάν κεράσια στους επισκέπτες. Παράλληλα, οι ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν κεράσια δικής τους παραγωγής, καθώς και τα εποχικά τοπικά προϊόντα, στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες του χωριού.

Λέσβος: 6η Γιορτή Κερασιού στην Αγιάσο

Στην Πλατεία Δημαρχείου θα λειτουργεί έκθεση μεγεθυμένων φωτογραφιών της κοινότητας Αγιάσου, σχετικών με την παραγωγή και την ιστορία του Αγιασώτικου κερασιού.

Στον ίδιο χώρο, το ζαχαροπλαστείο “Σουσαμλή” θα παρασκευάζει και θα προσφέρει εδέσματα από κεράσι, ενώ η ποτοποιία Σαμαρά θα παρουσιάζει και θα προσφέρει από το περίπτερό της το νέο προϊόν της Kalesma (λικέρ από κεράσι).

Στο Δημοτικό Πάρκο, έδρα της Visit Agiasos, θα λειτουργεί έκθεση των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από τον φορέα σε συνεργασία με το Αναγνωστήριο, το ΥΠΠΟ και το Γυμνάσιο Αγιάσου.

Στον ίδιο χώρο, οι μικροί επισκέπτες θα διασκεδάζουν με face painting, zumba και δημιουργικά παιχνίδια από την ομάδα του Οxygen Academy.

Στις 12.00 μ. θα ξεκινήσει από την Πλατεία Δημαρχείου περίπατος και ξενάγηση από τον Μάκη Αξιώτη προς τον κερασιώνα του Παναγιώτη Μ. Λαλά, στη θέση Φολίδι.

Στις 2.00 μ.μ. θα ξεκινήσει στην πλατεία του χωριού το μεγάλο μουσικό γλέντι με ορχήστρα, που θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.

Πηγή: ertnews.gr