Λέσβος: Ημερίδα για την “αιγοπροβατοτροφία στα νησιά” από το ΓΕΩΤΕΕ (βίντεο) 01/01

Ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία στα νησιά διοργανώνει στη Λέσβο το παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στις 10:30 στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου και θα μεταδοθεί ζωντανά (Live Streaming) και από το κανάλι του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στο youtube.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, κάλεσε τους κτηνοτρόφους του νησιού να συμμετέχουν στην ημερίδα, ενώ όπως τόνισε, για την ημερίδα θα επισκεφτούν τη Λέσβο ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαγιαννίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρης Μελάς.
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Κατσαβέλλης τόνισε, ότι τον Ιούνιο αναμένεται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου για την καρπόπτωση του Νοεμβρίου του 2021.
Πρόγραμμα ημερίδας
10:30 – 10:40 Εναρκτήριες τοποθετήσεις:
- Παναγιώτης Κατσαβέλλης, Πρόεδρος Δ.Ε. Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
- Σπυρίδων Μάμαλης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
10:40 – 11:00 Χαιρετισμοί
11:00 – 11:20 Δημήτριος Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΥπΑΑΤ Ι Εισήγηση: «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – Δράσεις κτηνοτροφίας»
11:20 – 11:40 Δημήτριος Μελάς, Πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ Ι Εισήγηση: «Η ενίσχυση της αιγοπροβατοτροφίας στη Νέα Προγραμματική Περίοδο»
11:40 – 12:00 Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Κτηνίατρος Ι Εισήγηση: «Εκτροφή αιγοπροβάτων στη νησιώτικη Ελλάδα: ποιους αφορά και τι μέλλον έχει;»
12:00 – 12:20 Νεκτάριος Γιαδίνης, Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Κτηνίατρος Ι Εισήγηση: «Νοσήματα των μικρών μηρυκαστικών με ιδιαίτερη σημασία για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου»
12:20 – 12:40 Ιωσήφ Μπιζέλης, Ομότιμος Καθηγητής Σχολής Επιστημών των Ζώων του ΓΠΑ, Χημικός & Γ εωπόνος-Ζωοτέχνης Ι Εισήγηση: «Γενετική Βελτίωση του προβάτου σε νησιωτικά περιβάλλοντα»
12:40 – 13:00 Ι Ευθύμιος Τσιατούρας, Προϊστάμενος Μονάδας Επενδύσεων στις Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις ΕΥΕ ΠΑΑ Ι Εισήγηση: «Επενδύσεις στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»
Πηγή: ertnews.gr