«Νέα Γεωργία Νέα Γενιά»: Συνεχίζονται οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για την «αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα» στη Β. Εύβοια 01/01

nea-georgia-nea-genia-synechizontai-oi-draseis-ekpaidefsis-kai-symvouleftikis-gia-tin-agrodiatrofiki-epicheirimatikotita-sti-v-evvoia-282333

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συνεχίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων στη Βόρεια Εύβοια. Ανοίγοντας τις δράσεις του οργανισμού για το 2023, το 9o & 10ο εκπαιδευτικό εργαστήριο (toolkit workshop) με θέμα «Δεξιότητες ηγεσίας και επικοινωνίας σε ομάδες» και εισηγήτρια την κυρία Κόρδη Βαλεντίνα θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, στις 16.00, στην Αίθουσα Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στα Λουτρά Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00, στο Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, στη Στροφυλιά.

To 9o & 10ο toolkit workshop απευθύνεται σε όσους ηγούνται ομάδων ή επιθυμούν να δημιουργήσουν ομάδες και να εφοδιαστούν με πρακτικά εργαλεία και τεχνικές, ώστε να δημιουργήσουν συνθήκες υψηλής παρακίνησης και καλής συνεργασίας εντός της ομάδας τους. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω σε:

  • Βασικά στυλ ηγεσίας και πώς να τα εφαρμόζουν
  • Αποτελεσματική παρακίνηση ομάδας και ανθρώπινες ανάγκες
  • Στυλ επικοινωνίας
  • Αντιμετώπιση εμποδίων επικοινωνίας
  • Τεχνικές αποτελεσματικής λεκτικής και μη-λεκτικής επικοινωνίας

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια (toolkit workshops) αποτελούν μέρος ενός συνόλου δράσεων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής που σχεδιάστηκαν από τη Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ActionAid για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας.

Το έργο υλοποιείται από την ActionAid σε συνεργασία με τους οργανισμούς ΑΡΓΩ Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας, «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και Science Communication (SciCo) με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.

Πιο αναλυτικά, οι δράσεις εκπαίδευσης και συμβουλευτικής του οργανισμού «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» περιλαμβάνουν:

  • Τοοlkit Workshops:

Ανοικτές στο κοινό δράσεις με τη μορφή διαδραστικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια έχουν ποικίλη θεματολογία και εστιάζουν στις σύγχρονες ανάγκες και τάσεις στους τομείς της επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή. Στόχος τους είναι να αποτελέσουν χρήσιμη πηγή άντλησης γνώσεων, διάδρασης, επίλυσης πρακτικών ζητημάτων, έμπνευσης και δικτύωσης.

  • Agroanelixi:

Σύνολο δράσεων κατάρτισης και επιχειρηματικής υποστήριξης για επιχειρηματίες, συνεταιρισμούς και εν δυνάμει επιχειρηματίες. Η συμμετοχή πραγματοποιείται κατόπιν αιτήσεων ενδιαφερομένων και αξιολόγησης των αιτήσεων.  Οι δράσεις αυτές αποτελούνται από τρία αναπόσπαστα μέρη:

  • Σεμινάρια με μεγαλύτερη εστίαση σε επιμέρους τομείς

(ανάπτυξη προϊόντων τροφίμων, marketing, πωλήσεις, εξαγωγές κ.α).

  • Εξειδικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring).
  • Επιδότηση ανά ωφελούμενο. Το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται έως και τα 5.000€ ανά ωφελούμενο, συνδέεται με την συμμετοχή και απόδοσή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μπορεί να αξιοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στα toolkit workshops είναι ανοικτή και δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας και τη δήλωση συμμετοχής στο 9ο & 10ο toolkit workshop, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: 6972195279.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, ώρα έναρξης 16:00

Θέμα: «Δεξιότητες ηγεσίας και επικοινωνίας σε ομάδες»

Εισηγήτρια: Κόρδη Βαλεντίνα

Τόπος: Αίθουσα Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, Λουτρά Αιδηψού

Διάρκεια: 3 ώρες

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ώρα έναρξης 11:00

Θέμα: «Δεξιότητες ηγεσίας και επικοινωνίας σε ομάδες»

Εισηγήτρια: Κόρδη Βαλεντίνα

Τόπος: Ανοιχτό Κέντρο Στήριξης Κατοίκων Βόρειας Εύβοιας, Στροφυλιά

Διάρκεια: 3 ώρες