Την Παρασκευή 21/2 κλείνουν οι δηλώσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό ελαιολάδου KOTINOS 2020 01/01

tin-paraskevi-21-2-kleinoun-oi-diloseis-symmetochis-gia-ton-diagonismo-elaioladou-kotinos-2020-184667

Την προσεχή Παρασκευή 21/2/2020 λήγει η προθεσμία συμμετοχής στον 5ο Διαγωνισμό Ποιότητας Ελαιολάδου “IOOC ΚΟΤΙΝΟS 2020”, τον οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ». Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ είναι ο μοναδικός διαγωνισμός ποιότητας στην Ελλάδα, ο οποίος πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) για τα βραβεία ποιότητας MARIO SOLINAS.

Επικεφαλής της υψηλού κύρους Επιτροπής Αξιολόγησης είναι η κα  Έφη Χριστοπούλου, Χημικός Εμπειρογνώμων Ε.Ε & Δ.Σ.Ε, Panel Supervisor Οργανοληπτικής Ομάδας ΣΕΒΙΤΕΛ και Μέλη οι κυρίες Αλίκη Γαλή, Ελευθερία Γερμανάκη, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Ευστρατία Κουζούμη, Μαρία Λαζαράκη, Ελένη Μπαρμποπούλου, και οι κ.κ. Βασίλης Καμβύσης και Παναγιώτης Κάτσαρης, διεθνώς καταξιωμένες/οι επιστημονικά και επαγγελματικά στην αξιολόγηση του ελαιολάδου.

Η ΦΙΛΑΙΟΣ προσκαλεί τους τυποποιητές ελαιολάδου να συμμετάσχουν στον πλέον αξιόπιστο για την χώρα μας Διαγωνισμό Ποιότητας KOTINOS για τα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, δίνοντας την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της τρέχουσας εσοδείας 2019/20, καθώς επίσης να επισκεφθούν την FOODEXPO, συμμετέχοντας στις πολλές παράλληλες εκδηλώσεις της.

Οι τυποποιητικές επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό σε μία ή και στις τρεις κατηγορίες των ελαιολάδων: συμβατικά, βιολογικά και ΠΟΠ – ΠΓΕ

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την Aιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΣΕΒΙΤΕΛ.

Χορηγός: FORUM AE – Διοργανώτρια εταιρία της Διεθνούς Έκθεσης FOODEXPO GREECE

Χορηγοί Επικοινωνίας: Agrenda, Agronews.gr, Agrotypos.gr, Amvrosia, Greek Food Panorama, Γεωργία και Κτηνοτροφία, Ελιά και Ελαιόλαδο, Ελαίας Καρπός, olivenews.gr, Ύπαιθρος Χώρα, ypaithros.gr.