Πέλλα: Συνέδριο και επσερίδα για την Ανάπτυξη Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών μέσω LEADER 01/01

pella-synedrio-kai-epserida-gia-tin-anaptyxi-oreinon-ogkon-kai-meionektikon-periochon-meso-leader-301028

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 & την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 και ώρα έναρξης στις 09:30, στο Λουτράκι Αλμωπίας στην Πέλλα, θα πραγματοποιηθεί το «33ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER».

 Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στα Γιαννιτσά Πέλλας εσπερίδα με θέμα : «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα μέσω του Στρατηγικού Σχεδίου ΚΑΠ 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ)» και ώρα έναρξης στις 19:00.

 Την έναρξη του συνεδρίου αλλά και της εσπερίδας θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ. Σταμενίτης ενώ έχουν κληθεί οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι δήμαρχοι καθώς και οι φορείς των Αγροτών.

 Όσον αφορά στο Συνέδριο, στόχος είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΥΠΑΑΤ για την ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της  Χώρας μας σε συνδυασμό με την πορεία υλοποίησης των τοπικών προγραμμάτων LEADER, την ανταλλαγή απόψεων καθώς και την εκπαίδευση των Ομάδων Τοπικής Δράσης ΟΤΔ σε διαχειριστικά θέματα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί η ευκαιρία οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για θέματα κρατικών ενισχύσεων, την ανάπτυξη συνεργασιών για τα Έξυπνα Χωριά μέσω των τοπικών προγραμμάτων, την προστιθέμενη αξία του LEADER αλλά και τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Όσον αφορά στην ημερίδα, στόχος είναι η ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τα εξής :

  • Πορεία υλοποίησης των δράσεων αγροδιατροφής του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας του ΥΠΑΑΤ
  • Δημόσιες Υποδομές στην Άρδευση
  • Οικολογικά Σχήματα- Πράσινη Αρχιτεκτονική της νέας ΚΑΠ 2023-2027
  • Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών στον τομέα της Γεωργίας στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ

Και στις δύο διοργανώσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους του ΥΠΑΑΤ αλλά και τους άλλους εισηγητές σχετικά με τη θεματολογία αυτών.