Πέντε εκδηλώσεις στη Β. Ελλάδα για τις εξαγωγές του αγροδιατροφικού κλάδου 01/01

pente-ekdiloseis-sti-v-ellada-gia-tis-exagoges-tou-agrodiatrofikou-kladou-101418

Πέντε εκδηλώσεις υπό τον γενικό τίτλο “Export Support Working Groups”, επιδοτούμενες από το έργο “Go International” και με το ακρώνυμο GoInt, θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες σε ισάριθμες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και στήριξη επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα με προσανατολισμό στις διεθνείς εξαγωγές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνοϊταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, εταίροι του έργου Go International, ειδικοί της αγοράς θα παρουσιάσουν θέματα-κλειδιά για επιτυχημένες εξαγωγές, συνομιλώντας άμεσα με τους συμμετέχοντες και παρουσιάζοντας πρακτικά παραδείγματα.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πρόκειται να λάβουν χώρα, η πρώτη 15 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο Επιμελητήριο Έβρου, η δεύτερη στις 16 Μαρτίου στην Κομοτηνή και θα φιλοξενηθεί από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, η τρίτη στις 22 Μαρτίου στη Δράμα στο κτίριο του Επιμελητηρίου Δράμας, ενώ πληροφορίες για τις άλλες δύο εκδηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει δια ζώσης στις προαναφερθείσες πόλεις. Επίσης δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης live streaming, σε περίπτωση κωλύματος όπως και για κάθε ενδιαφερόμενο εκτός των περιοχών αυτών. Περισσότερες πληροφορίες για τo GoInt Project και τις ανωτέρω εκδηλώσεις μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει ΕΔΩ καθώς και στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Το συνολικό σχέδιο δράσεων του έργου GoInt περιλαμβάνει επίσης σειρά σεμιναρίων/εργαστήρια υποστήριξης των εξαγωγών για τις επιχειρήσεις, την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού εργαλείου που θα υποστηρίξει το σύνολο των δράσεων, επιχειρηματικές αποστολές στο Βιετνάμ και το Ισραήλ καθώς και τη διοργάνωση ενός Περιπτέρου με εκθέτες από Ελλάδα και Βουλγαρία μέσω του έργου GoInt σε έκθεση τροφίμων στο Βιετνάμ.

Όλες οι παραπάνω δράσεις καλύπτονται από την επιδότηση του έργου GoInt και του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας “INTERREG V-A Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020”, στοχεύοντας στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι το έργο GoInt συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνεργασίας INTERREG V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.