Νέες εκδηλώσεις σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Καλαμάτα για την ΚΑΠ 2023-2027, από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 01/01

nees-ekdiloseis-se-xanthi-thessaloniki-irakleio-kai-kalamata-gia-tin-kap-2023-2027-apo-ti-gaia-epicheirein-268724

Σε συνέχεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με θέμα «Το στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ: προτεραιότητες και προϋποθέσεις για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του συστήματος τροφίμων» το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ προχωρά στη διοργάνωση περιφερειακών εκδηλώσεων, προκειμένου να ενημερώσει τους παραγωγούς της χώρας σε σχέση με τους στόχους, τις προϋποθέσεις και τα εργαλεία στήριξης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2023-2027, αλλά και τον ενισχυμένο ρόλο της γνώσης, της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 18-25 Ιουλίου 2022, σε τέσσερεις (4) σημαντικές παραγωγικές Περιφέρειες της χώρας: Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη και Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • 18/07, 19.00, Ξάνθη, Z Palace Hotel
  • 19/07, 19.30, Θεσσαλονίκη, Porto Palace Hotel
  • 20/07, 19.00, Ηράκλειο, Aquila Atlantis Hotel
  • 25/07, 20.30, Καλαμάτα, Elite City Resort

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν οι Δημήτρης Καπνιάς, Διευθύνων Σύμβουλος GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Έλλη Τσιφόρου, Γενική Διευθύντρια GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Ιωάννης Μαυρουδής, Σύμβουλος Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Εξωστρέφειας NEUROPUBLIC και Μηνάς Πελεκάνος, Στέλεχος Πωλήσεων & Υποστήριξης Εκπαιδεύσεων NEUROPUBLIC.

Τις εκδηλώσεις θα χαιρετήσουν Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι των αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων των περιοχών όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ ΑΕ και Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής κ. Αλέξανδρος Κοντός, ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΑΣΟΕΕ) κ. Γιώργος Κατσούλης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣΘ – Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης ΑΕ κ. Χρήστος Τσιχήτας και ο Πρόεδρος της EAΣ Ηρακλείου κ. Σταύρος Γαβαλάς.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.), ενώ υποστηρίζεται από τη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του έργου ενημερωτικών δράσεων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) “CAP2Fork – Προς ένα βιώσιμο σύστημα τροφίμων από τον αγρότη στον καταναλωτή”, το οποίο υλοποιεί η GAIA EΠΙΧΕΙΡΕΙΝ κατά το διάστημα 2021-2022.