Πετυχηµένο το 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγµάτων 01/01

petychiµeno-to-1o-festival-oinou-kai-apostagµaton-292525

Ολοκληρώθηκε, µε πλήθος επισκεπτών, στον Μύλο του Παππά στη Λάρισα, το 1ο Φεστιβάλ Οίνου και Αποσταγµάτων (1st Thessalian Wine & Spirits Festival), που διοργανώθηκε από την Ένωση Οίνων και Αποσταγµάτων Θεσσαλίας σε συνεργασία µε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταµείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας και έχοντας την υποστήριξη της αντιδηµαρχίας Πολιτισµού και Επιστηµών του Δήµου Λαρισαίων και του Επιµελητηρίου Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ υπήρξε ποικιλία δράσεων, όπως cooking events στην κεντρική εξέδρα, µουσικές συναυλίες, καθώς και παρουσιάσεις θεµατικών ενοτήτων αναφορικά µε το κρασί και το τσίπουρο. Για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, η αυλή του Μύλου µεταµορφώθηκε σε έναν υπαίθριο εκθεσιακό χώρο, στον οποίο 24 Θεσσαλοί οινοπαραγωγοί και αποσταγµατοποιοί σε ειδικά περίπτερα παρουσίασαν τα κρασιά και τα αποστάγµατά τους.

Την έναρξη των εκδηλώσεων εγκαινίασε ο περιφερειάρχης, Κ. Αγοραστός, τονίζοντας πως το Φεστιβάλ θα καταστεί θεσµός και πως δροµολογούνται διαδικασίες εξωστρέφειας των θεσσαλικών προϊόντων, ώστε να «πάρουµε την προστιθέµενη αξία, η οποία θα διαχυθεί τόσο τους οινοποιητές, όσο και στους παραγωγούς αµπελοκαλλιεργητές. Προγραµµατίζουµε και άλλες δράσεις που στόχο έχουν την προβολή των προϊόντων µας στην Ευρώπη µέσα από το Δίκτυο ΑΡΕΠΟ και άλλα προγράµµατα στα οποία συµµετέχουµε. Οργανωνόµαστε και προσπαθούµε να επικοινωνήσουµε τα προϊόντα µας παντού».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Οίνων και Αποσταγµάτων Θεσσαλίας, Γιώργος Λώλας, ανέφερε: «Το θεσσαλικό κρασί και τα αποστάγµατα είναι προϊόντα µεγάλης αξίας για την περιοχή µας. Συνεργαζόµαστε µε την περιφέρεια για να δηµιουργήσουµε τους “Δρόµους του Κρασιού”, προκειµένου να ενισχύουµε τον οινοτουρισµό στην περιοχή µας. Βρισκόµαστε στο κέντρο της χώρας, έχουµε τον µυθικό Όλυµπο, τα προϊόντα µας είναι εξαιρετικής ποιότητας και διακρίνονται. Σε πρόσφατη διεθνή έκθεση, θεσσαλικό ήταν το κρασί που συγκέντρωσε τη µεγαλύτερη βαθµολογία και αυτό δεν είναι τυχαίο».

Στο Φεστιβάλ συµµετείχαν οι παραγωγοί: ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ Γ. ΛΟΛΑΣ-Γ. ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΝΤΟΥΓΚΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ, ΚΤΗΜΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ, ROUSSAS WINE, ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ, ΤΣΙΛΙΛΗΣ Κ.-ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΠΕΤΡΑ, PURO KARATHANOS, ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΛΑΤΑ, ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΡΔΑΣΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΗΝΑΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΩΣΤΗΣ, TSILILIS TERRES, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΗΜΠΕΤΡΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΔΑΒΑΝΟΥ, ΜΕΤΕΩΡΟ ΟΙΝΟΙ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ-ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΝΑΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΟΝΤΟΖΗΣΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ.