Πόλος έλξης επισκεπτών τα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στη Θεσσαλία 01/01

polos-elxis-episkepton-ta-christougenniatika-thematika-parka-sti-thessalia-251048

Στη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων θεματικών πάρκων προχώρησαν, παρά τις δύσκολες συνθήκες του κορωνοϊού, οι δήμοι Τρικάλων, Καρδίτσας και Βόλου, ενώ αντιθέτως ο Δήμος Λαρισαίων ματαίωσε τη λειτουργία του Πάρκου των Ευχών στην περιοχή του Αλκαζάρ.

 

Στολισμένος Βόλος

Σε εορταστικούς ρυθμούς και καταστάσεις Covid free κινήθηκε η δημοτική αρχή του Βόλου, καθώς έστησε το θεματικό πάρκο, που φέτος είναι το Πάρκο του Πινόκιο.

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο αυθεντικός Πινόκιο, μία παραγωγή του ιδρύματος Κολόντι και της DreamWorks, βγήκε εκτός Ιταλίας και κατέφθασε στον Βόλο.

Από τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει και το χωριό του Άη Βασίλη, ένας μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος για μικρούς και μεγάλους, με σπιτάκια και λιχουδιές, παιχνίδια, χρώματα και μουσικές.

 

Μύλος των Ξωτικών

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στη χώρα, ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα, θα δέχεται χιλιάδες επισκέπτες μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2022. Παρέχοντας δωρεάν δράσεις σε μικρούς και μεγάλους, με το απίθανο FunPark και το λαμπερό παγοδρόμιο, όπου το παιχνίδι δεν σταματά ποτέ, ο Μύλος κερδίζει και φέτος τις εντυπώσεις.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούργιο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Ιππότες μιας άλλης εποχής εμφανίστηκαν και φύλαξαν τον αγαπημένο Μύλο από τους «εισβολείς».

Φιλοξενήθηκαν στο παραμυθένιο Κάστρο που δημιούργησε ο Άη Βασίλης με τα ξωτικά και θα μας συντροφεύουν τα φετινά Χριστούγεννα στην πόλη των Τρικάλων. Οι ειρηνικοί και ευγενικοί ιππότες αφηγούνται μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία με αξίες και ιδανικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Τον «Μύλο των Ξωτικών» επέλεξε και ένα νεαρό ζευγάρι από τη Λάρισα, για να ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης. Ο Γιάννης Γεραποστόλου και η Κωνσταντίνα Μπέζα (φωτό) παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο κάτω από τα… σπαθιά των ιπποτών του Μύλου, τον οποίο τέλεσε ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Βασίλης Κρανιάς, μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα και σε ένα ρομαντικό περιβάλλον.

Μαγεμένο Δάσος

Στο Μαγεμένο Δάσος, το οποίο έχει στηθεί στο άλσος του Παυσίλυπου στην Καρδίτσα, ώστε να είναι επισκέψιμο από όλους, καθώς αναπτύσσεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, κυριαρχεί ο εντυπωσιακός διάκοσμος, όπως και σε ολόκληρη την πόλη.

Το θεματικό πάρκο, που λειτουργεί όλη την ημέρα και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, είναι στη διάθεση των επισκεπτών για να περάσουν ευχάριστα τις ώρες τους μέσα στο μοναδικό αλσύλλιο του Παυσίλυπου και στο μικρό χωριό των Νεράιδων και των Ξωτικών που έχει στηθεί εκεί.

Ο υπέροχα στολισμένος ο κεντρικός πεζόδρομος, αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε όλες τις γειτονιές, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κλίμα. Το νέο στοιχείο στον φετινό διάκοσμο είναι μια υπέροχη φωτεινή άμαξα (η κολοκύθα της Σταχτοπούτας) στη διασταύρωση του κεντρικού πεζόδρομου με την οδό Βάλβη (στον νοητό άξονα με το κτήριο της δημοτικής αγοράς).