Ξεκινά η εκδήλωση «Μαζεύουμε κεράσια στην Πέλλα» 01/01

xekina-i-ekdilosi-mazevoume-kerasia-stin-pella-322511

Πρόσκληση σε μια εκπαιδευτική και, ταυτόχρονα, γευστική βιωματική εκδήλωση, με τίτλο «Μαζεύουμε κεράσια στην Πέλλα», απευθύνει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε οικογένειες, φίλους, παρέες και όλους εκείνους που επιθυμούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στη φύση.

Με αφορμή και αιτία τον «Κερασάρη» μήνα Ιούνιο, κατά τον οποίο ξεκινάει και η συγκομιδή των νόστιμων καρπών στον νομό, όπου παράγεται πάνω από το 70% των κερασιών πανελλαδικά, οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης πρόκειται να απολαύσουν ένα δημιουργικό απόγευμα στα κτήματα με κερασιές της περιοχής και να βιώσουν την εμπειρία της συγκομιδής, που θα είναι γεμάτη γεύσεις και αρώματα.

«Είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση ομαδικής συγκομιδής κερασιών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν κεράσια απευθείας από τα δέντρα, σε ένα από τα πιο γραφικά και ιστορικά σημεία της Πέλλας, τα οποία μπορούν να πάρουν μαζί τους με συμβολικό αντίτιμο. Ταυτόχρονα, θα απολαύσουν την υπέροχη φυσική ομορφιά της Αλμωπίας και της ευρύτερης περιοχής της», σημειώνει η Δρ Βίκυ Σχοινά από το Γραφείο Τουρισμού της ΠΕ Πέλλας.

Πέρα από τη διαδικασία της συγκομιδής, μάγειρες από το ΙΕΚ Αριδαίας, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία, μαγειρεύοντας παραδοσιακές συνταγές με βάση τα κεράσια.

Στις 2/6 η εκδήλωση

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 2 Ιουνίου, στις 10.00 το πρωί και σημείο εκκίνησης είναι το χωριό Μεγαπλάτανος της Αριδαίας, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Λουτρά Πόζαρ.

«Είναι μια ιδιαίτερη βιωματική εμπειρία που συνδυάζει τη γαστρονομία, την παράδοση και την αγάπη για τη φύση. Προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για φωτογράφους, λάτρεις της φύσης και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την τοπική ταυτότητα, την κουλτούρα και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων που διαθέτει η περιοχή», καταλήγει η Δρ Σχοινά.