Πρόγραμμα κατάρτισης για την καλλιέργεια Στέβιας – Ποιους αφορά 01/01

programma-katartisis-gia-tin-kalliergeia-stevias-poious-afora-94297

Κίνητρα στους νέους της Ροδόπης και της Ξάνθης να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και να ξεκλειδώσουν τις ευκαιρίες, που παρέχουν η βιολογική και αναγεννητική γεωργία παρέχει το νέο πρόγραμμα κατάρτισης «Στέβια: Μια Βιώσιμη και Αναγεννητική Μετάβαση». Μέσα από το πρόγραμμα κατάρτισης, οι νέοι παραγωγοί θα είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που έλαβαν για την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και να τις εφαρμόσουν στην καλλιέργεια στέβιας.

Έτσι, ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» επεκτείνει την υλοποίηση του δωρεάν προγράμματος «Στέβια: Μια Βιώσιμη και Αναγεννητική Μετάβαση» στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς και υποστηρίζεται μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε στους νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας, πλέον 20 νέοι παραγωγοί από τη Θράκη, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην καλλιέργεια στέβιας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν καθοδήγηση και κατάρτιση σε θέματα εφαρμογής βιώσιμων τεχνικών και βιολογικών μεθόδων καλλιέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος του προγράμματος, είναι να δώσει κίνητρα στους νέους της περιοχής να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα με την καλλιέργεια της στέβιας, ξεκλειδώνοντας έτσι τις ευκαιρίες της βιολογικής και αναγεννητικής γεωργίας.

Το πρόγραμμα διαρκεί 172 ώρες, εκ των οποίων οι 60 ώρες θα υλοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης και οι 112 ώρες αφορούν πρακτική άσκηση και συμβουλευτική στον αγρό καθώς και επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα εντρυφήσουν σε αντικείμενα όπως: πρακτικές της βιολογικής & αναγεννητικής καλλιέργειας, βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές για τη στέβια, υγιεινή, ασφάλεια και ποιότητα τροφίμων, καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας, βασικές αρχές μάρκετινγκ και τεχνικές πωλήσεων κα.

Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι στις 26 Ιουνίου 2021 και το πρόγραμμα έχει διάρκεια 12 μήνες.

Πηγή: in.gr