To πρώτο υβριδικό Export Summit στο τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο του ΣΕΒΕ την Πέμπτη 17/6 01/01

to-proto-yvridiko-export-summit-sto-trisdiastato-ekthesiako-kentro-tou-seve-tin-pebti-17-6-202434

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021, στα γραφεία του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα το 8ο Export Summit, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος. Το Export Summit VIII θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 με θέμα “Awareness: A Key Factor to Success”, σε υβριδική μορφή στο τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο LiveOn Expo Complex.

Το φετινό υβριδικό Export Summit του ΣΕΒΕ θα εστιάσει στις διαστάσεις του διεθνούς επιχειρείν που πρέπει να λάβει υπόψη ένας εξαγωγέας, ώστε να αναπτύξει στρατηγικά την εξωστρέφειά του. Ο σύγχρονος εξαγωγέας πρέπει να διαθέτει αυξημένη «αντίληψη» για τις ευκαιρίες που δύναται να αξιοποιήσει και «επίγνωση» των προβλημάτων με τα οποία θα τεθεί αντιμέτωπος. Πρέπει να είναι «αφυπνισμένος» για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και παράλληλα να κάνει ενέργειες για την ενίσχυση της «αναγνωρισιμότητας» των προϊόντων και των υπηρεσιών του, ενώ απαραίτητη είναι και η «ευαισθητοποίηση» σε ζητήματα πράσινης επιχειρηματικότητας και κυκλικής οικονομίας.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος: «Βρισκόμαστε και επιχειρούμε σε ένα δυναμικό και ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο κατά τον οποίο η πανδημία έχει αλλάξει τα πάντα. Και όταν οι εξελίξεις τρέχουν με τέτοιο ρυθμό και ο ανταγωνισμός εντείνεται συνεχώς, εμείς οι εξαγωγείς θα πρέπει να έχουμε καθολική “ενσυναίσθηση” της πραγματικότητας». Στη συνέχεια ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Παναγιώτης Χασάπης παρουσίασε τους ομιλητές και τους συντονιστές του Συνεδρίου, καθώς και το πρόγραμμα.

Το Export Summit VIII θα μεταδοθεί ψηφιακά από το LiveOn Expo Complex, ένα νέο online εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο το οποίο προσθέτει στην φυσική, εκθεσιακή και συνεδριακή εμπειρία, μια online διάσταση. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό συγκρότημα για την διοργάνωση εκθέσεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων, το οποίο ξεχωρίζει αφενός για την ρεαλιστική τρισδιάστατη σχεδίασή του και αφετέρου για τις έξυπνες, προηγμένες web τεχνολογίες που ενσωματώνει σε κάθε σημείο του. Το αποτέλεσμα εξασφαλίζει στον επισκέπτη ένα πλήρως διαδραστικό ψηφιακό ταξίδι, προσφέροντάς του παράλληλα στην διαδρομή πολλαπλές δυνατότητες ενημέρωσης, επικοινωνίας και επιχειρηματικής αλληλεπίδρασης, με αμεσότητα και ευελιξία.

Το Export Summit του ΣΕΒΕ έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο συνεδριακό γεγονός της κοινότητας των εξαγωγέων και αναμένεται να συγκεντρώσει -δια ζώσης και κυρίως ψηφιακά- σημαντικό αριθμό εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων, ενώ η πλειοψηφία των ομιλητών θα συμμετάσχει στο συνέδριο με φυσική παρουσία. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη, με προϋπόθεση τη δήλωση συμμετοχής εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.exportsummit.gr και να απευθύνονται στη γραμματεία του Συνεδρίου στον ΣΕΒΕ τηλ. 2310 535333.

Το φετινό Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα να κλείνει με την ομιλία του τις εργασίες του συνεδρίου καθώς και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη Σμυρλή να κηρύσσει την έναρξη. Ο κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, θα είναι ο Keynote Speaker.