Ψηφιακά το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων στις 26 και 27 Νοεμβρίου 01/01

psifiaka-to-7o-ellinogermaniko-foroum-trofimon-stis-26-kai-27-noemvriou-214033

To 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων με τίτλο «Η πανδημική κρίση ευκαιρία αύξησης των ελληνικών εξαγωγών φρούτων στη Γερμανία» διοργανώνουν, 26 και 27 Νοεμβρίου, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, η Τράπεζα Πειραιώς, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο και η  Enterprise Greece Invest & Trade.

Η εκδήλωση, η οποία λόγω του Covid-19, θα λάβει χώρα μέσω διαδικτύου, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και θα έχει την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο και του Δικτύου Ελλήνων

Σκοπός, μέσω της ψηφιακής εκδήλωσης, είναι να γνωρίσουν οι Έλληνες παραγωγοί, ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι προδιαγραφές για την επιτυχημένη εξαγωγή νωπών, μεταποιημένων και τυποποιημένων φρούτων στη γερμανική αγορά, ώστε να επιτευχθεί μια επιτυχημένη συνεργασία με την άλλη πλευρά.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα πραγματοποιηθούν δύο ψηφιακά πάνελ με τίτλους «”Οδικός χάρτης” εξαγωγών στον αγροδιατροφικό κλάδο» και «Αναζητώντας νέα μοντέλα ελληνογερμανικών συνεργασιών μεταξύ παραγωγών και εμπόρων», ενώ προγραμματίζονται ψηφιακές B2B συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων φορέων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και τη Γερμανία στον αγροδιατροφικό κλάδο

Κεντρικός ομιλητής του e-Φόρουμ θα είναι ο κ. Μαυρουδής Βορίδης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εναρκτήριες ομιλίες θα κάνουν ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και ο κ. Γιάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών (tbc).

Τις εργασίες του φετινού e-Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων θα χαιρετίσουν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, Πρόεδρος Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Βασίλης Γούναρης, Διευθύνων Σύμβουλος BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ και Μέλος ΔΣ Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Χαράλαμπος Κουναλάκης, Γενικός Σύμβουλος Α΄ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο και η κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος του ΔΣ, Enterprise Greece Invest & Trade.

Σημειώνεται ότι το 7ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων αποτελεί θεσμό για το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, καθώς διεξάγεται τα τελευταία 6 χρόνια ανά την Ελλάδα. Φέτος, λόγω της πανδημικής κρίσης, διοργανώνεται πλήρως ψηφιακά, διότι η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η προώθηση των διμερών συνεργασιών είναι πιο σημαντική από ποτέ. 

Για το πρόγραμμα πατήστε εδώΑπαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 24.11.2020

Δείτε ΕΔΩ την αναλυτική λίστα με τους Ομιλητές του Foroum

Η εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα και ο δικτυακός τόπος ypaithros.gr είναι χορηγοί επικοινωνίας του 7ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων