Selene Vedema 2024 20/09 - 21/09

selene-vedema-2024-331706

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η οινική γιορτή Selene Vedema 2024 που φέρνει τον αμπελώνα της Σαντορίνης στο επίκεντρο. Στο Selene Restaurant στα Φηρά της Σαντορίνης, η Selene Vedema υπόσχεται να τραβήξει πάνω της όλα τα οινόφιλα βλέμματα, καθώς η διήμερη αυτή «γιορτή» είναι γεμάτη με σημαντικούς καλεσμένους και σπάνια κρασιά. Η Selene Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, η Selene Vedema 2024 επιφυλάσσει μοναδικά events και δρώμενα, αφού εκτός από τα masterclasses και τις γευσιγνωσίες, φιλοξενεί διάσημους επίτιμους καλεσμένους και προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες, συνοδευόμενες από μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες κρασιών στον κόσμο.

Μία σειρά από ιδιαίτερα κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Wojciech Bonkowski, ένα οινικό δείπνο που θα ενώσει τις γεύσεις του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι με τα σπάνια κρασιά του κτήματος Gaja, παρουσία του Giovanni Gaja, αλλά και ένα Michelin-star, four-hands δείπνο με μαγειρικές δημιουργίες από τον Έκτορα Μποτρίνι και τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία, περιλαμβάνονται στη Selene Vedema 2024.

Εκτός από το Grand Walk Around Tasting των κρασιών της Σαντορίνης στις 21 Σεπτεμβρίου, το διήμερο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα masterclass που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Καρακάσης MW και ο Wojciech Bonkowski MW με τίτλο «Ηφαιστειακά Κρασιά, Η Δύναμη του Terroir». Ένα ακόμη masterclass από τους Γιάννη Καρακάση MW και Wojciech Bonkowski MW με τίτλο: «Θεϊκές Σταγόνες: Vinsanto, Vin Santo & Tokaji». Επίσης, περιλαμβάνει το Gaja Wine Dinner με την παρουσία του Giovanni Gaja, πέμπτης γενιάς εκπροσώπου του εμβληματικού οινοποιείου Gaja καθώς επίσης και ένα four-hands, Michelin-starred δείπνο. Συγκεκριμένα, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Έκτορας Μποτρίνι θα μοιραστεί την ανοικτή κουζίνα του Selene με τον 2άστερο σεφ Γιώργο Παπαζαχαρία από το αθηναϊκό εστιατόριο Delta.