Στην Τρίπολη το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας 4.0 01/01

stin-tripoli-to-proto-diethnes-synedrio-georgias-4-0-176889

Στην Τρίπολη πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (1 και 2 Νοεμβρίου) το πρώτο Διεθνές Συνέδριο Γεωργίας 4.0, με διοργανωτή την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τον Αγροτικό-Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αρκαδίας «Η ΕΝΩΣΗ» και την εταιρεία Agribator.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη συμβολή της τεχνολογίας και της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα και στη δημιουργία ποιοτικά αναβαθμισμένων και διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων. Όπως εξηγεί ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, προτεραιότητά του ήταν να αξιοποιηθεί η κτηριακή υποδομή που διαθέτουν και να μετατραπεί σε θερμοκοιτίδα καινοτομίας. «Έχω διαπιστώσει ότι το μέλλον ανήκει στην ευφυή γεωργία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΟΕΒΕ Αρκαδίας έχει διαρκή συνεργασία με πέντε εταιρείες start ups από το Πολυτεχνείο που ασχολούνται κυρίως με τη μεταποίηση, με το ΤΕΙ Καλαμάτας, που μετατράπηκε σε πανεπιστημιακή σχολή, και με άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αλλά και τον ΕΛΓΟ-«Δήμητρα».