Συνεχίζονται οι εσπερίδες της ΔΟΒ για τη βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βαμβακιού 01/01

synechizontai-oi-esperides-tis-dov-gia-ti-viosimi-kai-poiotiki-kalliergeia-vamvakiou-240669

Συνεχίζονται οι ετήσιες εσπερίδες της ΔΟΒ, οι οποίες τιτλοφορούνται: «Βιώσιμη και ποιοτική καλλιέργεια βάμβακος:  η πορεία της στην ευρωπαϊκή αγορά μέσω της νέας ΚΑΠ», στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Διεπαγγελματικής για την προώθηση του ελληνικού βαμβακιού.

Η δεύτερη εσπερίδα πραγματοποιείται την Παρασκευή 18/03 και ώρα 18.00 στη Θεσσαλονίκη (Ξενοδοχείο Porto Palace) με ομιλητή, μεταξύ άλλων,  και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν αφορούν:

  • Την Εθνική Στρατηγική για το βαμβάκι
  • Την ποιότητα του προϊόντος
  • Τα πρόγραμμα που υλοποιεί η Διεπαγγελματική στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
  • Την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ στη φυτική παραγωγή, με ιδιαίτερη έμφαση στο βαμβάκι
  • Τη θέση του ελληνικού βαμβακιού στη διεθνή αγορά και τις προοπτικές τιμών του προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της εσπερίδας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΔΟΒ https://hca.org.gr/esperida-dov-thessaloniki-2022.

Η είσοδος θα επιτρέπεται ΜΟΝΟ στους πλήρεις εμβολιασμένους ή νοσήσαντες τελευταίου τριμήνου, με ταυτόχρονη επίδειξη ταυτότητας και έντυπου/ηλεκτρονικού πιστοποιητικού ενώ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα μέτρα λόγω της υγειονομικής πανδημίας (αποστάσεις, χρήση μάσκας κ.λ.π.).