Στη Θεσσαλονίκη οι «5οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού» 01/01

sti-thessaloniki-oi-5oi-mesogeiakoi-dromoi-vamvakiou-240667

Για 5η χρονιά διοργανώνονται οι «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ», ύστερα από απουσία δύο χρόνων λόγω του covid-19, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 15.30 στη Θεσσαλονίκη (Porto Palace Hotel). 

Ομιλητές από  την Αίγυπτο, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και την Ελλάδα θα αναφερθούν στις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος και της κλωστοϋφαντουργίας, στα εργαλεία αντιστάθμισης του κινδύνου αγοράς αλλά και στις διεθνείς προκλήσεις και προοπτικές της αγοράς του βαμβακιού.  

Ποιες ήταν οι εξελίξεις μέσα στο 2022 για το βαμβάκι;

Πόσο επηρέασε ο κορονοϊός τις μεταφορές και τις αγορές φορτίων;

Πόσο επιδρά η γεωργία ακριβείας στη βαμβακοκαλλιέργεια;

Τηρούνται τα συμβόλαια μέσα στις αβέβαιες ημέρες που διανύουμε;

και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις.

Σημαντική και η παρουσία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Βάμβακος καθώς θα προβληθούν οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και οι μελλοντικές, γύρω από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης EUCOTTON το οποίο υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Κανονισμού 1144/2014 «Enjoy! It’s from Europe».

Εκκοκκιστές, έμποροι, μεσίτες, κλωστοϋφαντουργοί, τελικοί χρήστες, μεταφορείς αλλά και όλοι οι σχετικοί με την αλυσίδα βάμβακος έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παραστούν στην εκδήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) που ξεκίνησε το 2014 με μεγάλη απήχηση τόσο σε Ευρώπη όσο και εκτός αυτής.  Και φέτος συνδιοργανωτές είναι το Izmir Commodity Exchange και το Centro Algodonero Nacional.