Θεσσαλονίκη: Οι εκθέσεις «Thessaloniki Boat and Fishing Show» και «Sea and Tourism Expo» από 4/11 έως 6/11 01/01

thessaloniki-oi-ektheseis-thessaloniki-boat-and-fishing-show-kai-sea-and-tourism-expo-apo-4-11-eos-6-11-276884

Να καλύψουν όλους τους κλάδους της θαλάσσιας δραστηριότητας φιλοδοξούν οι εκθέσεις «Thessaloniki Boat and Fishing Show 2022» και «Sea and Tourism Expo 2022» που θα φιλοξενηθούν από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο περίπτερο 13.

Οι φίλοι της θάλασσας στη Βόρεια Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όλα τα νέα προϊόντα της αγοράς, εξειδικευμένο εξοπλισμό για όλες τις τεχνικές ψαρέματος, σκάφη όλων των κατηγοριών, κινητήρες, ηλεκτρονικά βοηθήματα ναυσιπλοΐας, καθώς και να ενημερωθούν για τα θαλάσσια σπορ και την κρουαζιέρα.

Ο κ. Aντώνης Ιωνάς από την διοργανώτρια Pellagic Expo τόνισε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ότι η έκθεση «Boat and Fishing Show» αφού διέγραψε μια πετυχημένη πορεία στην Αθήνα, «ανεβαίνει» στη Θεσσαλονίκη μετά από αίτημα του κοινού. Αναφέρθηκε ακόμη στην αναπτυξιακή δυναμική που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός, επισημαίνοντας ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που έρχονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα θα μπορούσαν να νοικιάσουν σκάφος για να επισκεφθούν την Πιερία, την Χαλκιδική και άλλες κοντινές ακτές.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιώργος Πολυχρονίου από την ίδια εταιρεία τόνισε ότι η έκθεση καταλαμβάνει όλο το περίπτερο 13, μαζί με τους εξωτερικούς χώρους και πρόσθεσε ότι φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να δημιουργήσει νέα δεδομένα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και μελλοντικά να αποκτήσει βαλκανικό χαρακτήρα.

Την ετοιμότητα της να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες εξέφρασε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού, Βούλα Πατουλίδου.

Επιπλέον, σημείωσε ότι μετά από συνεργασία του Οργανισμού με τον ΟΛΘ έχει αναπτυχθεί η κρουαζιέρα κατά 267%. Ο Οργανισμός Τουρισμού σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μελέτη που θα καταγράφει το αποτύπωμα της κρουαζιέρας στην πόλη.

Επισήμανε τέλος, ότι στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική υπάρχουν 1.500 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών και ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι υποδομές για να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός.

Στο πλαίσιο των εκθέσεων «Thessaloniki Boat and Fishing Show 2022» και «Sea and Tourism Expo 2022» θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα «Προοπτικές θαλάσσιου τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα» και «Προκλήσεις και χρηματοδοτήσεις επαγγελματικής αλιείας», σε συνεργασία με την ιστοσελίδα ka-business.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ