Θεσσαλονίκη: Η επανεκκίνηση της οικονομίας στο γυναικείο επιχειρείν, στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου από 22 έως 25/11 01/01

thessaloniki-i-epanekkinisi-tis-oikonomias-sto-gynaikeio-epicheirein-sto-epikentro-diethnous-synedriou-apo-22-eos-25-11-247267

Με επιβεβαιωμένες συμμετοχές από 20 χώρες, ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, το τετραήμερο Διεθνές Συνέδριο «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας- Female Entrepreneurial Week», το οποίο, με θέμα την «Επανεκκίνηση της Οικονομίας», θα εστιάσει στους τομείς της αγροδιατροφής και της έξυπνης γεωργίας, του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το διεθνές συνέδριο, που πραγματοποιείται ανά διετία και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. Αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Φέτος, η εκδήλωση που διοργανώνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (Σ.Ε.Γ.Ε), τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας- Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 «Το συνέδριό μας στοχεύει στη διάδοση γνώσης στο κοινό και στην αξιοποίησή τους στην οικονομία. Δεν θα μείνουμε σε θεωρητικές προσεγγίσεις, αλλά κυριολεκτικά, μέσω της συμμετοχής των γυναικών κυρίως, θέλουμε να αποκτήσουν απαραίτητες επιχειρηματικές δεξιότητες», επισημαίνει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση.

Κεντρικός ομιλητής του διεθνούς συνεδρίου, που θα κηρύξει και την επίσημη έναρξη των εργασιών του, θα είναι -σύμφωνα με τον ΣΕΓΕ- ο αναπληρωτής υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ στην κεντρική εκδήλωση του «ERIAS», που αφορά την υποστήριξη και την ενσωμάτωση προσφύγων στην αγορά εργασίας, αναμένεται να δώσουν το «παρών» η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, η ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά και η Ζέφη Δημάδαμα από το ΚΙΝΑΛ.

Κατά τον ΣΕΓΕ, στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των σημαντικότερων φορέων που δρουν παγκοσμίως για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στο γυναικείο επιχειρείν.

Στη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου θα παρουσιαστούν διάφορα projects, όπως τα: Business Of Food, που αποτελεί έναν οδηγό Startup Επιχειρηματικότητας στο χώρο της αγροδιατροφής και παραγωγής τροφίμων, Women Energy and Economic Empowerment, ένα έργο για την υποστήριξη γυναικών στην ενεργειακή μετάβαση και στην πράσινη οικονομία και το nextfood, που εστιάζει στη μετάβαση σε πιο βιώσιμες και ανταγωνιστικές πρακτικές αγροδιατροφής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ