Με τιμώμενη χώρα την Πολωνία, η FRESKON ανοίγει τις πύλες της στις 11/4 01/01

me-timomeni-chora-tin-polonia-i-freskon-anoigei-tis-pyles-tis-stis-11-4-316487

Με τιμώμενη χώρα την Πολωνία, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παραγωγούς φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη, αλλά και τη συμμετοχή επιχειρήσεων από 15 άλλες χώρες, θα διεξαχθεί το τριήμερο από τις 11 Απριλίου το διεθνές εμπορικό γεγονός φρέσκων φρούτων και λαχανικών «Freskon» της ΔΕΘ-Helexpo.

Παράλληλα με την «Freskon», θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μια νέα έκθεση για τα logistics και τις μεταφορές, η Logistics & Transports Thessaloniki EXPO, οργάνωσης της O.MIND CREATIVES, στο πλαίσιο αμοιβαίας συνεργασίας με τη ΔΕΘ-HELEXPO και όπως αναφέρει η δεύτερη σε σημερινή σχετική ανακοίνωσή της.

Η Πολωνία, θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση της Freskon με 15 επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στο Περίπτερο 13, ενώ στη διοργάνωση θα «τρέξει» και πρόγραμμα hosted buyers από 33 χώρες, ακόμα πιο διευρυμένο από την περσινή διοργάνωση.

Στο μεταξύ, για όγδοη χρονιά φέτος, η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με το περιοδικό Φρουτονέα θα διοργανώσει στο πλαίσιο της Freskon το FreshConMarket 2024, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 11-12 Απριλίου και θα φέρει σε επαφή επαγγελματίες του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών με υπεύθυνους αγοραστές κορυφαίων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης.

Η Freskon, που όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, συνιστά σημείο αναφοράς στον κλάδο, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρούτων και λαχανικών στη ΝΑ Ευρώπη και έχει ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής, την τόνωση του εμπορίου και των εξαγωγών της, αλλά και την ενίσχυση της γενικότερης εξωστρέφειάς της.

Μεταξύ των φετινών συμμετοχών ξεχωρίζουν συνεταιρισμοί, παραγωγοί, χονδρέμποροι φρούτων και λαχανικών, εισαγωγείς/εξαγωγείς, έμποροι λιανικής, ελληνικές και ξένες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, εταιρείες logistics, εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πιστοποίησης. Επίσης, εκπροσωπούνται με τα τοπικά τους προϊόντα έξι Περιφέρειες.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της φετινής «Freskon», στις 11/4 θα διοργανωθεί το καθιερωμένο της συνέδριο, που φέτος είναι αφιερωμένο στον παραγωγικό και εμπορικό κόσμο του βερίκοκου και συγκεντρώνει εξειδικευμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας τα επίκαιρα ζητήματα που το αφορούν, όπως: οι ποικιλίες, οι ασθένειες, οι καλλιεργητικές πρακτικές, η διατηρησιμότητα, η συσκευασία και η καταναλωτική συμπεριφορά.

Στις 13/4 η «Freskon» φιλοξενεί επίσης φόρουμ για το ακτινίδιο, όπου θα συμμετάσχουν ειδικοί από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές χώρες παραγωγής ακτινιδίων, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ