-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Εκδήλωση με θέμα «Η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας της περιοχής Φαρσάλων και η διατροφική της αξία» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Πατρόκλου, μπροστά από το Δημαρχείο Φαρσάλων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου.

Εκδήλωση για την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας της περιοχής Φαρσάλων

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Φαρσάλων και ο Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας». Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία της προέδρου του συλλόγου κ. Δήμητρας Αστάρα – Γούσιου η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Γνωρίζουμε ότι η τοπική κουζίνα κάθε περιοχής αποτελεί πολιτιστική παράδοση. Η εκδήλωση αυτή θα γίνεται κάθε χρόνο και θα είναι η αρχή για την έκδοση ενός βιβλίου (όχι μαγειρικής), όπου θα καταγράφονται οι τοπικές συνταγές, η διατροφική τους αξία και τα ονόματα εκείνων των γυναικών που προσφέρουν σήμερα τα υπέροχα εδέσματα που θα γευθείτε στο τέλος της εκδήλωσης. Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχει και το μέλος του συλλόγου, ο διατροφολόγος κ. Ανδρέας Αναγνωστόπουλος. Προτείνουμε στην Περιφέρεια και στον Δήμο Φαρσάλων να σταθούν αρωγοί στην έκδοση αυτού του βιβλίου. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους συνδιοργανωτές, καθώς και τις γυναίκες – μέλη του συλλόγου για τα εδέσματα που παρασκεύασαν». Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «Ο Δήμος Φαρσάλων θα στέκεται πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό» και συγχάρηκε τον σύλλογο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής. «Ξεχωριστή εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό και διατηρεί αλλά και προωθεί την παράδοση, τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής», τη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας στον χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκδήλωση για την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας της περιοχής Φαρσάλων

Στη συνέχεια η παραδοσιακή ορχήστρα του συλλόγου και τα χορευτικά ενηλίκων και παίδων έδωσαν άλλο τόνο στην εκδήλωση, η οποία έκλεισε με τη Χορωδία του Συλλόγου που παρουσίασε διάφορα ελληνικά τραγούδια. Τέλος, μέλη του συλλόγου πρόσφεραν παραδοσιακά εδέσματα σε όλους τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το «παρών» επίσημοι και πλήθος κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χορευτικό ενηλίκων παρουσίασε και θρακιώτικους χορούς. Μετά από πρόταση της προέδρου του Συλλόγου κ. Δήμητρας Αστάρα – Γούσιου, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος δέχτηκε να υποστηρίξει τη δημιουργία ενός θρακιώτικου συλλόγου, αφού στην περιοχή Φαρσάλων κατοικούν αρκετοί Θρακιώτες, οι οποίοι δεν εκπροσωπούνται από κάποιο σύλλογο.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress