Έκκληση των κατοίκων του Λεοντίτου Καρδίτσας: «Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας!»

Έκκληση των κατοίκων του Λεοντίτου Καρδίτσας:«Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας!»

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες

Έκκληση για βοήθεια στους αρμόδιους έκανε μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» του ΟPEN TV ο Δημήτρης Γρίβας, εγκλωβισμένος κάτοικος του Λεοντίτου Αργιθέας στην Καρδίτσα καθώς, όπως είπε, ο ίδιος και οι συντοπίτες του είναι αποκλεισμένοι επί 13 ημέρες, από τη στιγμή που τους χτύπησε η κακοκαιρία «Ιανός».

Λεοντίτο Αργιθέας:«Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας!»

«Ούτε τρόφιμα, ούτε γιατρό έχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γρίβας και σημείωσε πως το ρεύμα επανήλθε μετά από επτά ημέρες. Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχει συγκοινωνία και πρόσβαση στην κεντρική αρτηρία που είναι το Μουζάκι, ενώ ζήτησε και την παρέμβαση εισαγγελέα για την ολιγωρία των αρμοδίων.

 Ο δήμαρχος Αργιθέας Αντρέας Στεργίου μας ανέφερε εξάλλου πως πέρα από το Λεοντίτο παρόμοια ίσως και χειρότερη είναι η κατάσταση στο χωριό Βλάσι, όπου έχουν αποκοπεί και οι δύο προσβάσεις και η πάνω και η κάτω. Τουλάχιστο στο Λεοντίτο, υπάρχει μία υποτυπώδης πρόχειρη διάβαση μέσω αναχώματος που μπορεί να σε οδηγήσει προς το δρόμο για Μουζάκι, ωστόσο όλο το οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο και δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα από την πολιτεία και την περιφέρεια να το αποκαταστήσει πριν την έλευση του χειμώνα, οπότε οι 30 κάτοικοι στο Λεοντίτο και άλλοι τόσοι στο Βλάσι, θα είναι για μήνες αποκομμένοι κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, κατέληξε ο δήμαρχος.

Λεοντίτο Αργιθέας:«Είμαστε 13 ημέρες αποκλεισμένοι, βοηθήστε μας!»

Πηγή: thessaliatv.gr