Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε μελισσοκόμους στη Θεσσαλία

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε μελισσοκόμους υλοποιεί ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θεσσαλία, σε συνεργασία με τα Κέντρα σε Λάρισα και Στεφανόβουνο Μαγνησίας, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για όλο το φάσμα της παραγωγής.

Έτσι, ένας καθηγητής στο Στεφανόβουνο εκπαίδευσε το διάστημα (4-6 Απριλίου) τους μελισσοκόμους και άλλοι δύο συνάδελφοί του (όλοι τους ενταγμένοι στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) θα το πράξουν στη Λάρισα από 11-13 Απριλίου.

Τα βασικά θέματα των τριήμερων δωρεάν σεμιναρίων είναι τα εξής: αρχές οργάνωσης και λειτουργίας μελισσοκομείου, μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του, μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους, μελισσοκομικά φυτά, βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης, εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης κ.ά.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο γεωπόνο του Κέντρου Λάρισας, Γ. Μπάσδρα, «τα σεμινάρια αυτά διοργανώνονται μία φορά τον χρόνο, συνήθως την άνοιξη, και συμμετέχουν μελισσοκόμοι που δεν έχουν πολλά μελίσσια, βρίσκονται στην αρχή μιας προσπάθειας ενασχόλησης με την παραγωγή, μια και οι επαγγελματίες αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με τα γυρίσματα.

Εκτός από τις δικές τους σημειώσεις, εμείς τους παρέχουμε σε ηλεκτρονική κορφή ό,τι διδάχθηκαν αυτές τις τρεις μέρες στο σεμινάριο, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξουν πληροφορίες με άλλους παραγωγούς για όλα τα ζητήματα της μελισσοκομίας».