Εκσυγχρονίζεται το εργοστάσιο ξινού νερού στο Αμύνταιο

Το ξινό νερό Φλώρινας έχει ευεργετικές ιδιότητες και από το 1958 μέχρι και σήμερα έχει γίνει πανελληνίως γνωστό και όχι μόνο, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου , Άνθιμος Μπιτάκης μιλά στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Περίμετρο» για τις ιδιότητες του νερού, τη νέα μονάδα που θα κατασκευαστεί, αλλά και το γεγονός ότι οι πηγές βοηθούν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

«Είναι ένα προϊόν που πραγματικά για δεκαετίες παράγεται στην περιοχή και με τις κινήσεις που κάνουμε και τις επενδυτικές δραστηριότητες που ήδη δρομολογήσαμε και εκτελούμε ένα μέρος αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε αυτό το προϊόν να απογειωθεί».

«Ενόψει της θερινής περιόδου κάναμε μία προσωρινή αναστολή των αναψυκτικών του ξινού νερού, αυτή τη στιγμή προχωρούμε στην υλοποίηση της γραμμής δεύτερης παραγωγής. Έχουμε αυξήσει κατά πολύ τη διανομή και την παραγωγή μας με σημαντικές συμφωνίες που κάναμε, αλλά και με την αναβάθμιση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αυτή τη στιγμή έχουμε δεύτερη βάρδια. Όλη η παραγωγή μας απορροφάται από την αγορά, κι έχουμε δύο βάρδιες με περίπου 35 άτομα σε καθημερινή βάση. Δίνουμε σημαντικές θέσεις εργασίας στην περιοχή μας. Με τη νέα μονάδα θα είναι και περισσότερες».

 
Πηγή: ertnews.gr