Εκσυγχρονίζονται γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων

Στην πρώτη υπογραφή σύμβασης έργου για το 2022 προχώρησε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για τον έργο εκσυγχρονισμού 9 γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ Φαρσάλων, από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 1.390.000 ευρώ συν ΦΠΑ.


Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης του έργου με την ανάδοχο εταιρία ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός δήλωσε: “Υπογράψαμε ένα σημαντικό έργο εκσυγχρονισμού γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ Φαρσάλων. Με το έργο αυτό εξοικονομούμε νερό κατά τη διάρκεια του ποτίσματος και ενέργεια. Το κόστος για την ενέργεια έχει εκτιναχθεί πάρα πολύ κι εμείς με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των γεωτρήσεων, δίνουμε τη δυνατότητα χαμηλότερης κατανάλωσης νερού και ρεύματος για τους αγρότες”.

Η θέση των γεωτρήσεων είναι στη θέση “Στροφάνες” και ” Μαυρόγιες” στο Βασιλί, στα “Μπαϊρια” και “Τσαϊρια” στα Πυργάκια, στα “Εικοσάρια” και “Δεκατεσσάρια” στον Σταυρό, στα “Μπαϊρια” στο Πολυνέρι, στην “Παλιούρα” στο Μ. Ευϋδριο και στα “Τσαλούχια” της Υπέρειας.

Το έργο ξεκινάει άμεσα και η ολοκλήρωση του προβλέπεται σε ένα χρόνο.

Πηγή: ertnews.gr