Έξυπνα ρομπότ μεταφέρουν γράμματα στον Άη Βασίλη στα Τρίκαλα

«Τα ξωτικά απηύδησαν και ήταν έτοιμα να κάνουν απεργία, γιατί οι χιλιάδες ευχές και γράμματα των μικρών μας φίλων στον Μύλο ήταν μη διαχειρίσιμα! Και τότε ήρθαν τα… Yape, τα μικρά μας ρομποτάκια, τα οποία δοκιμάζουμε μέσω του προγράμματος Show, ως μέσα διανομών σε πεζοδρομημένες περιοχές! Τα Yape ανέλαβαν δράση και μεταφέρουν τα γράμματα των παιδιών από το ταχυδρομείο του Μύλου έως το σπίτι του Άη Βασίλη, οπότε είναι βέβαιο πως χιλιάδες δώρα θα βρεθούν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και χιλιάδες παιδικά χαμόγελα να λάμψουν και πάλι!».

Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, περιέγραψε το πρωτοποριακό σκηνικό που έχει στηθεί στην πόλη, με τα πέντε ρομπότ Yape να μεταφέρουν τα γράμματα των μικρών παιδιών, από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών και από το κέντρο της πόλης, στον Άη Βασίλη.

Μετά τα γράμματα στον Άη Βασίλη, στην επόμενη φάση, θα μεταφέρουν εφημερίδες και προϊόντα που πωλούνται σε περίπτερα. Ουσιαστικά, πρόκειται για ακόμη μία πανευρωπαϊκής εμβέλειας πιλοτική δράση που υλοποιείται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala ΑΕ.

Έτσι, μετά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και πλήθος άλλων ευρωπαϊκών πιλοτικών προγραμμάτων για τη μικροκινητικότητα που υλοποιήθηκαν στα Τρίκαλα, ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν και οι μικρομεταφορές εντός πόλεων. Αυτή η πρωτοτυπία και καινοτομία για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη υλοποιείται στα Τρίκαλα.