Εκταση 1,4 εκατ. στρεμμάτων πλημμύρισε απο το Daniel – Ανακοινώσεις σε ημερίδα γεωλόγων

Έκταση 1,4 εκατ. στρεμμάτων πλημμύρισε από το φαινόμενο Daniel, σύμφωνα με αποτυπώσεις με τη χρήση δορυφορικής τηλεπισκόπησης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση για την ημερίδα με θέμα «Πλημμυρικά φαινόμενα της Θεσσαλίας, επιπτώσεις και η μελλοντική αντιμετώπισή τους» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και διοργανώθηκε από την διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας (ΕΕΥ) της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας (ΕΓΕ) και το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Επισης σημειώνεται επίσης ότι «τα κυριότερα μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών είναι: Φράγματα ανάσχεσης και έργα ορεινής υδρονομίας ειδικότερα σε θέσεις που η γεωλογία της περιοχής έχει υψηλή διακινδύνευση λόγω της εδαφικής διάβρωσης με επακόλουθο την δημιουργία υψηλών στερεοπαροχών, διαμόρφωση της φυσικής κοίτης με σκοπό την αύξηση της διατομής της για γρηγορότερη απομάκρυνση του νερού, προστασία των δασών και αναδάσωση αποψιλωμένων περιοχών, κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στις αστικές περιοχές, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, ενημέρωση και οργάνωση των κατοίκων σε θέματα πολιτικής προστασίας».

Πηγή: ertnews.gr