ΕΛΓΑ: Μετατίθενται για αρχές Ιουλίου οι αποζημιώσεις, ύψους 10 εκατ. ευρώ

Για αρχές Ιουλίου, και δη 2 με 3 του μηνός, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά η χορήγηση αποζημιώσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ περίπου από τον ΕΛΓΑ, συμπληρώνοντας έτσι το 65% της αποζημίωσης των δικαιούχων παραγωγών για το έτος 2019. Όσο για το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων, που ανέρχεται σε περίπου 65,5 εκατ. ευρώ, ο Οργανισμός προσανατολίζεται στην εφάπαξ καταβολή του, έως τα τέλη Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ο προγραμματισμός του ΕΛΓΑ αρχικά ήταν τα 10 εκατ. ευρώ να χορηγηθούν στους δικαιούχους μέσα στον Ιούνιο, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχαν αποσταλεί –τουλάχιστον μέχρι χθες Πέμπτη– τα τελικά πορίσματα από τη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, όπως μετέφερε πηγή του ΕΛΓΑ στην «ΥΧ», η εκκρεμότητα αφορά ζημιές του 2019 στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν αποσταλούν εγκαίρως, η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου χωρίς να ληφθεί υπόψη η εν λόγω πληγείσα περιοχή.

Εν τω μεταξύ, και μετά τη νέα παράταση που δόθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου για την εμπρόθεσμη καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2019, ο Οργανισμός αναζητά τους απαιτούμενους πόρους για να προχωρήσει έως τα τέλη Αυγούστου στις πληρωμές. Μαθαίνουμε πως σε λίγες ημέρες θα συνεδριάσει το ΔΣ του Οργανισμού, με κύριο θέμα την εξόφληση των πληγέντων παραγωγών για το έτος 2019.