ΕΛΓΑ: Νέα ασφαλιζόμενη αξία στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή. Τι ισχύει για τα φυλλώδη λαχανικά

ΕΛΓΑ: Νέα ασφαλιζόμενη αξία στη Φυτική και Ζωική Παραγωγή. Τι ισχύει για τα φυλλώδη λαχανικά
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Aσφαλιζόμενη αξία, που αντιστοιχεί στο σύνολο της μέσης αξίας της παραγωγής της καλλιεργητικής περιόδου του έτους ασφάλισης, καθορίστηκε με νέα τροποποιητική απόφαση, για τις καλλιέργειες που αναπτύσσονται σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» και σε «υψηλή κάλυψη».

Σύμφωνα με την τροποποιητική απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Αποστόλου:

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Για τα «φυλλώδη λαχανικά», που αφορούν συγκαλλιέργειες ή και διαδοχικές φυτεύσεις χειμερινών κηπευτικών καθορίζεται μια ασφαλιζόμενη αξία, που αντιστοιχεί στο σύνολο της μέσης αξίας της παραγωγής της χειμερινής καλλιεργητικής περιόδου του έτους ασφάλισης. Η ασφαλιζόμενη αξία για το έτος 2018 για τα φυλλώδη λαχανικά καθορίστηκε στα 80 ευρώ/στρέμμα.

Για το ζωικό κεφάλαιο ο όρος «ασφαλιζόμενη αξία» σημαίνει το ποσό που προκύπτει από το γινόμενο του αριθμού των ζώων επί την αξία του δηλούμενου ζωικού κεφαλαίου ανά είδος ή κατηγορία.

Μάλιστα, έγινε προσαύξηση κατά 20% της ασφαλιστικής εισφοράς των θηλέων ζώων αιγοπροβάτων, άνω του έτους,  ώστε να θεωρούνται ασφαλισμένα και να καλύπτονται και όλα του κάτω του έτους ζώα που κατέχει ο κτηνοτρόφος.

Δείτε εδώ αναλυτικά την τροποποιητική απόφαση, αλλά και τους νέους πίνακες με την ασφαλιστική αξία και την ειδική ασφαλιστική εισφορά για το ετος 2018 ανά είδος και φυτική και ζωική παραγωγή σε όλη την χώρα.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress