Αρχική Ελιά-Ελαιόλαδο

Ελιά-Ελαιόλαδο

Ποια είναι η θέση του πιο μελοποιημένου αγροτικού προϊόντος στη χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη. Πως κινείται ο πράσινος χρυσός στις χώρες ανταγωνισμού και τι πρέπει να αλλάξει στην ελληνική παραγωγή ώστε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος; Πώς πάει η παραγωγή μας φέτος; Για όλα σας ενημερώνει υπεύθυνα το ypaithros.gr

Περισσότερες Ειδήσεις

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη γευσιγνωσία σε ελιά και ελαιόλαδο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την «Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου, Β’ κύκλος» πραγματοποιεί το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Γεωπονικού...

ΕΛΣΤΑΤ: Ανατιμήσεις στα είδη διατροφής, στο +67,2% το ελαιόλαδο – Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Μάρτιο

Επιταχύνθηκε τον Μάρτιο εφέτος ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού, καθώς διαμορφώθηκε στο 3,2% από 2,9% τον Φεβρουάριο και έναντι 4,6% τον Μάρτιο πέρυσι. Η...

Ελαιόλαδο: Πάνω από 100 εκατ. δολάρια οι ελληνικές εξαγωγές στις ΗΠΑ το 2023

Στο 4,7% ανήλθε το μερίδιο της Ελλάδας επί του συνόλου των αμερικανικών εισαγωγών ελαιολάδου όλων των κατηγοριών το 2023, ποσοστό αυξημένο κατά περισσότερο από μία...

Ανάπτυξη ευρωπαϊκού συστήματος πρόβλεψης παραγωγής ελιάς

του Γιώργου Κουμπούρη, γεωπόνου - ερευνητή, υπευθύνου Εργαστηρίου Ελαιοκομίας ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ - Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την...

Χαμηλές πτήσεις για το μεσσηνιακό βιολογικό ελαιόλαδο

Μία καλή χρονιά σε επίπεδο ποιότητας και τιμών μετράνε στην Ομάδα Παραγωγών «ΝΗΛΕΑ» τόσο οι βιοκαλλιεργητές όσο και οι παραγωγοί συμβατικού ελαιόλαδου. Η ζήτηση αυτό το...

Τα αποτελέσματα του 10ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου 

«Στην Περιφέρεια Κρήτης έχουμε στρατηγικό σχέδιο για το ελαιόλαδο», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του...

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Και Οργανώσεων Επιτραπέζιας Ελιάς

«Τον πρωτογενή ελαιοκομικό τομέα τον γνωρίζουμε καλά, καθώς καθημερινά βρισκόμαστε στους ελαιώνες μας, βιώνουμε τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, του αυξημένου κόστους παραγωγής, της...

Αισιοδοξία των ελαιοπαραγωγών από τις πρώτες ανθοφορίες

των Μαρίας Αντωνίου, Μαρίας Αμπατζή, Γιώργου Αργυρίου, Γιώργου Ρούστα, Γιάννη Σάρρου Με την αγορά του προϊόντος να βρίσκεται εδώ και εβδομάδες σε μία κατάσταση στασιμότητας,...

Δέκα χρόνια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού για τον «χρυσό» της Κρήτης – Στόχος η ανάδειξη και προβολή της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου

Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται φέτος ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με τους...

Το φημισμένο κρητικό ελαιόλαδο που εξάγεται παγκοσμίως έχει ως σύμμαχο την ευφυή γεωργία

Οι άνθρωποι αποτελούν το πιο βασικό «συστατικό» σε μία επιτυχημένη πορεία. Εκείνοι που προσπαθούν, οραματίζονται και καινοτομούν. Τέτοιου είδους άνθρωποι βρίσκονται πίσω από ένα...

Κυριότερα άρθρα αυτή τη στιγμή