Ευκαιρία να βρεθεί η Ελλάδα στην πρωτοπορία μίας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Γ. Τσιρώνης: Σημαντικά τα προγράμματα περιβαλλοντικής ευθύνης για την επιχειρηματικότητα
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Για σημαντική ευκαιρία να βρεθεί η Ελλάδα στην πρωτοπορία μίας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, σε ημερίδα αφιερωμένη στην 22η διάσκεψη των συμβαλλόμενων μερών της σύμβασης-πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP22), η οποία θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στο Μαρακές.

Ο κ. Τσιρώνης επεσήμανε ότι στην Ελλάδα, όπως και στο Μαρόκο, το οποίο, ήδη, έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, μετά και τη συμφωνία στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσουν «έναν διαφορετικό δρόμο», εκτιμώντας ότι «πολύ σύντομα οι χώρες που θα έχουν χαμηλές εκπομπές άνθρακα θα είναι στην οικονομική πρωτοπορία και όχι ουραγοί». Μάλιστα, μίλησε για «ιστορική ευθύνη από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι μεσογειακή χώρα», καθώς η περιοχή αναμένεται να πληγεί από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. «Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έτσι ώστε η βιομηχανική ανάπτυξη να στηρίζεται στην αποανθρακοποίηση και να την αντιμετωπίσουμε όχι σαν κόστος, αλλά σαν μία οικονομική ευκαιρία», τόνισε.

Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, σε μία εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας των Παρισίων στη Βουλή, προκειμένου να αποτελέσει νόμο του κράτους, ενώ το προσεχές διάστημα θα ξανασυναντηθούν, εκτάκτως, οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, για να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη διάσκεψη στο Μαρακές. Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, συζητήσεις σχετικά με τις μεταφορές, την αναμόρφωση της εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών και αλλαγές χρήσεων γης. «Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο κ. Τσιρώνης ενόψει της διάσκεψης.

 

-Διαφήμιση-