Τα ελληνικά σκυλιά κυρίαρχα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπεκάτσας, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Περτουλίου Τρικάλων, από τον Όμιλο Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδας (ΟΚΑΔΕ), με συνδιοργανωτές τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων και τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, οι συμμετέχοντες από όλα τα μέρη της Ευρώπης, που παρευρέθηκαν για να αγωνιστούν (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Κύπρος), έβγαλαν εις πέρας τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Ν. Σποράδων, Β. Μπαλατσό, «μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η χώρα μας κατάφερε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή κυνοφιλία, συμμετέχοντας και διοργανώνοντας αγώνες και έχοντας πολλές διακρίσεις.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ηγεσία της Ομοσπονδίας και στους κυνοφιλικούς ομίλους, όπως και σε όλους τους αφανείς ήρωες που διαχρονικά έχουν συμβάλει στη συνεχή προσπάθεια ανάδειξης της κυνοφιλίας στην Ελλάδα.

Χαίρομαι και για τις διακρίσεις που απέσπασαν τα ελληνικά σκυλιά στη σπουδαία αυτή διοργάνωση. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα δίπλα στους κυνόφιλους και αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια, καθώς η κυνοφιλία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυνηγετικής δραστηριότητας».