σύνταξη φακέλου ΠΓΕ για το ελληνικό γιαούρτι

Ξεκινάει άμεσα η σύνταξη φακέλου ΠΓΕ για το ελληνικό γιαούρτι, μετά την ανάθεση της σχετικής μελέτης στο ΓΠΑ, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγες μέρες στο ΔΣ του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα».

Ο επικεφαλής του έργου, καθηγητής στο Εργαστήριο Γαλακτοκομίας του ΓΠΑ, Δρ. Θεοφύλακτος Μασσούρας, δήλωσε στην «ΥΧ»: «Η διαδικασία θα διαρκέσει έξι μήνες, πάντως θα γίνει προσπάθεια συντόμευσης του χρόνου. Για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην παραγωγή, στην πιστοποίηση και στην εμπορία του  γιαουρτιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατοχύρωση του φακέλου θα είναι μια δύσκολη διαδικασία, καθώς υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που παρασκευάζουν προϊόντα, τα οποία λανσάρουν ως «τύπου ελληνικό γιαούρτι» ή απλώς «ελληνικό γιαούρτι».

Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί.