Εμβολιαστικό κέντρο για Covid-19 στον Δήμο Ζαγοράς ζητάει ο Συνεταιρισμός

Τη μετατροπή του κέντρου υγείας Ζαγοράς σε εμβολιαστικό κέντρο για Covid-19, ήταν στα αιτήματα των αγροτών του ΑΣ Ζαγοράς που συμμετείχαν σήμερα Τρίτη 16/2 σε κινητοποίηση έξω από κέντρο υγείας.

Στα αιτήματα του ΑΣ Ζαγοράς περιλαμάνονται και οι μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, η επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών που είναι σε μαύρα χάλια και η αναβάθμιση εξοπλισμού με τα απαραίτητα μέσα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΣ Ζαγοράς:

«Οι Αγρότες του Πηλίου, παλεύουμε αδιάκοπα στο ξεκλήρισμα και στον αφανισμό μας. Τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται και τα χωριά διαρκώς ερημώνουν. Ο αγώνας μας, είναι αγώνας επιβίωσης.

  Παρά της αντίξοες καιρικές συνθήκες  πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/2 παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο υγείας Ζαγοράς από αντιπροσωπεία του αγροτικού συλλόγου Ζαγοράς. Εμείς οι  αγρότες δηλώνουμε πως παρά το ένα μέτρο χιόνι και τον παγετό, βρισκόμαστε εδώ στον δρόμο του αγώνα για άλλη μια φορά για την απαράδεκτη κατάσταση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς που είναι υποκατάρευση.

  Με αφορμή την πανδημία του κορωνοιού, παρουσιάζεται όλο ένα και με πιο δραματικό τρόπο η ανύπαρκτη παροχή υγείας-πρόνοιας-περίθαλψης, για τον αγροτικό πληθυσμό. Είναι απαράδεκτο για έναν ολόκληρο δήμο με 5.500 χιλιάδες δημότες, να μην υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης, το κέντρο υγείας, σε θέματα κτιριακής υποδομής είναι σε μαύρα χάλια, η σκεπή έχει πέσει μέσα, έχουμε έλλειψη από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα προστασίας. Έτσι οδηγούν κυρίως την νεολαία να εγκαταλείπει την ύπαιθρο. Ευθύνες μεγάλες έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζουν την ΚΑΠ και 20.000 αγροτικά νοικοκυριά τον χρόνο εγκαταλείπουν την ύπαιθρο.

  Σχετικά με το κέντρο υγείας που είναι βασική ανάγκη σε έναν τόπο, ενώ πληρώνουμε δυσβάστακτες εισφορές στον ΕΦΚΑ για την υγεία και την συνταξιοδότηση μας, αντικρίζουμε την υποβαθμισμένη  υγεία σε όλων τον νομό, οι συντάξεις των αγροτών είναι εξευτελιστικές και επίσης το όριο συνταξιοδότησης σε μεγάλη ηλικία.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί η αδιέξοδη αντιαγροτική πολιτική που συνθλίβει τις ζωές μας, τα δικαιώματα μας, μειώνει εισοδήματα που οδηγεί σε συντάξεις πείνας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας καθημερινά, με συχνές παρεμβάσεις για τα δίκαια αιτήματα μας που δεν είναι αιτήματα για να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη μας, αλλά είναι αιτήματα επιβιώσεις για τον αγροτικό κόσμο.

  Θα αγωνιστούμε με φάρο την νεολαία του τόπου μας, που είναι συσπειρωμένη στον αγροτικό σύλλογο και στην ομοσπονδία του νομού, μέχρι να διορθωθούν οι τραγικές ελλείψεις στα κέντρα υγείας, στα σχολεία μας, στο οδικό δίκτυο, στην αγροτική οδοποιία και μέχρι στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο, όπως για παράδειγμα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100%, μείωση του κόστους παραγωγής, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και κατώτερες εγγυημένες τιμές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να γίνει άμεσα εμβολιαστικό κέντρο το κέντρο υγείας Ζαγοράς για όλες τις ηλικίες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Επισκευή και συντήρηση των κτιριακών υποδομών που είναι σε μαύρα χάλια.
  • Αναβάθμιση εξοπλισμού με τα απαραίτητα μέσα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ».