Εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες στο 3ο Fur Shopping Festival

Εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες στο 3ο Fur Shopping Festival
-Διαφήμιση-

Εμπορικοί επισκέπτες από 30 χώρες έδωσαν το “παρών” στο 3ο Fur Shopping Festival, που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Νοεμβρίου στην Καστοριά, με το 59,93% αυτών να προέρχονται από τη Ρωσία και το 16,81% από την Ουκρανία, ενώ δυναμική καταγράφηκε και η παρουσία εμπόρων από Ευρώπη και Αμερική, “οι οποίοι μάλιστα προχώρησαν σε σημαντικές εμπορικές πράξεις”. Αυτά τονίζονται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, σύμφωνα με τον οποία ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών έφτασε τους 365.

Συγκεκριμένα, οι εμπορικοί επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας, προήλθαν από: Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Δανία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Καζακστάν, Κορέα, Κουβέιτ, Λίβανος, Λιθουανία, Π.Γ.Δ.Μ., Μολδαβία, Πολωνία, Κατάρ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κιριμπάτι (χώρα της Ωκεανίας).

Στο μεταξύ, με αφορμή το 3ο Fur Shopping Festival, το διοικητικό συμβούλιο του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου, πραγματοποίησε για πρώτη φορά εκτός Αττικής τη συνεδρίασή του στην Καστοριά, “προκειμένου οι γουνοποιοί – επιχειρηματίες να θέσουν ζητήματα που αφορούν τη μεγάλη αγορά της Κίνας, η οποία παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον για τον κλάδο της γούνας”.

Στο πλαίσιο του festival, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους διοργανωτές στο Rest Area που δημιουργήθηκε εντός του εκθεσιακού χώρου, αλλά και να επισκεφθούν το ειδικό περίπτερο που στήθηκε με αναφορά στην ιστορία της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας σε συνεργασία με την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών «Θωμάς Μανδακάσης».

Υπογραμμίζεται ότι το 3ο Fur Shopping Festival πλαισιώθηκε και από πολιτικές παρουσίες, όπως -μεταξύ άλλων-της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, και της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Μαρίας Κόλλιας – Τσαρουχά και της Ευρωβουλευτή Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκης.

Το “παρών” έδωσαν στη διοργάνωση οι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας και Κυριάκος Ποζρικίδης, αλλά και κλιμάκιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», Απόστολο Αντωνούδη, “δεσμεύτηκαν για τη δημιουργία κόμβου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, προκειμένου να αποκτηθεί άμεση πρόσβαση προς το Εκθεσιακό Κέντρο” όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στα περίπτερα του Festival περιηγήθηκαν ο βουλευτής Ν.Δ, Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Παναγιώτης Κώττας οι δήμαρχοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, Ανέστης Αγγελής και Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. Οι διοργανωτές δέχθηκαν επίσης την επίσκεψη του διευθυντή, Αποστόλη Τζιώτζη και των σπουδαστών του τμήματος Σχεδίου Μόδας του ΙΕΚ Καστοριάς, προκειμένου να συζητήσουν την εξειδίκευση του αντικειμένου τους στο δέρμα και τη γούνα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί νέα δυναμική στη βιομηχανία γούνας της Δυτικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι το 3ο Fur Shopping Festival διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η Π.Ε. Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Την υποστήριξή τους έδωσαν τα μεγαλύτερα παγκόσμια Δημοπρατήρια Γουνοδερμάτων (NAFA, SAGA και KOPENHAGEN FUR), το Enterprise Greece, οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Διαφήμιση-