ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και κυρίως στη περιοχής της Κρήτης και των δυτικών Κυκλάδων όπου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη και την Τετάρτη , όπως αναφέρονται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το αίτιο που θα προκαλέσει την μεταβολή του καιρού είναι από τη μια μεριά το βόρειο ρεύμα , αλλά κυρίως οι ασταθείς αέριες μάζες ενός ανώτερου χαμηλού το οποίο ενισχύεται και κινείται νοτιοανατολικά μέσα στο Αιγαίο.

Πριν σας δώσουμε τα ύψη υετού σας καταθέτουμε ως ενημερωτικό στοιχείο τους χάρτες επικινδυνότητας οι οποίοι φτάνουν μέχρι την πορτοκαλί ένδειξη για την Κρήτη και τις Δυτικές Κυκλάδες την Τετάρτη . Οι χάρτες παρουσιάζουν σε χρωματικό δείκτη τα όρια του 24ωρου υετού για το χρονικό διάστημα που προηγείται της ώρας ισχύος του κάθε χάρτη .  

Σας συστήνουμε να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού».