Ένα διαφορετικό γαϊδουράκι από «Το Δολιανίτικο»

Γευστική πρόταση για καλό σκοπό
15/01/2025
2' διάβασμα
ena-diaforetiko-gaidouraki-apo-to-dolianitiko-343780

Η γίγας Δολιανών, γνωστή και ως δαμασκηνοελιά ή γαϊδουροελιά, ευδοκιμεί στην περιοχή της Κυνουρίας λόγω των ήπιων θερμοκρασιών που επικρατούν, αλλά και του άφθονου νερού που έχει η περιοχή των Δολιανών. Στο «Δολιανίτικο», που τυποποιεί και εμπορεύεται αυτή την ποικιλία ελιάς, ετοιμάζουν το 2025 ένα ξεχωριστό ταξίδι για την ελιά με έναν μοναδικό προορισμό και μία μοναδική αποστολή.

Αν προσθέσει κανείς και ότι ένας γαϊδαράκος θα «αναλάβει» να βάλει το προϊόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, τότε έχουμε πραγματικά μία ξεχωριστή ιστορία.

Με σήμα τον γάιδαρο

«Έχουν περάσει έξι μήνες από τη στιγμή που σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ετικέτα με το γαϊδουράκι για τη γαϊδουροελιά», εξηγεί στην «ΥΧ» η Γεωργία Ζέρβα-Μπουτσιάνη, η οποία μαζί με τον σύζυγό της ίδρυσαν την επιχείρηση «Το Δολιανίτικο». Όπως τονίζει, «το συγκεκριμένο προϊόν προορίζεται μέσα από τη διάθεσή του στους καταναλωτές να χαρίσει ένα μέρος από τα έσοδά του σε ανθρώπους που φροντίζουν τα γαϊδουράκια. Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και η γαστρονομική του πρόταση είναι ότι περιέχει μαύρη τρούφα».

Γευστική πρόταση

Σύμφωνα με την κα Ζέρβα-Μπουτσιάνη, «μέσα από αυτήν τη διαδικασία θέλουμε να προωθήσουμε μια κουλτούρα που απαιτεί τον σεβασμό στη φύση και στα ζώα πέρα και πάνω από την πώληση του προϊόντος. Η προσπάθεια αυτή θα αρχίσει προς το τέλος του Φεβρουαρίου και, όπως είπα, μέσα θα υπάρχει εκτός από την ελιά και το απαιτούμενο ελαιόλαδο με μαύρη τρούφα. Η τρούφα μπορεί να είναι ασυνήθιστη, αλλά αποτελεί μια ξεχωριστή γεύση και πρόταση».

Σχετικά με την καλλιέργεια φέτος, η κα Ζέρβα-Μπουτσιάνη μας λέει πως «η φετινή χρονιά είναι πολύ καλή και τώρα πλέον έχουμε 800 σημεία πώλησης. Οι τιμές της χύμα γαϊδουροελιάς έχει πτωτική πορεία κατά 1 ευρώ κινούμενη στο 1,60 ευρώ, ενώ το τυποποιημένο προϊόν έχει σταθερή τιμή και πάνω από όλα ποιότητα που αποτελεί για εμάς μονόδρομο».

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: