Ενδιαφέρον Κινέζων για την καραβίδα στη λίμνη Βεγορίτιδα

Σε ακόμη μία δράση για την προβολή και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της ακριτικής περιοχής της Φλώρινας προχώρησε το τοπικό Επιμελητήριο, διοργανώνοντας επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Γνωρίζω – στηρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», αλλά και γευσιγνωσία των παραδοσιακών αγαθών που παράγονται και μεταποιούνται στον νομό.

Στην πρόσφατα δημιουργημένη πολυμορφική αίθουσα του Επιμελητηρίου, φιλοξενούνται 43 επιχειρηματίες – τοπικοί παραγωγοί όπου εκθέτουν τα προϊόντα τους. Όπως λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης, στόχος ήταν να παρουσιαστεί επιστημονικά η μεγάλη διατροφική αξία των προϊόντων αυτών και να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. «Εκτός αυτών, από τα τοπικά προϊόντα που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο νέο μοντέλο της μεταλιγνιτικής εποχής είναι η καραβίδα του γλυκού νερού, που έχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, αλλά δεν τη γνωρίζει ο κόσμος», λέει ο ίδιος.

Και προσθέτει: «Ήδη, μας προσέγγισαν Κινέζοι επιχειρηματίες, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία σχετικής αλιευτικής μονάδας στη λίμνη Βεγορίτιδα και προσφέροντας 100 νέες θέσεις εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Σαπαλίδη, το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι η αγροδιατροφή, ενώ ο άξονας του Επιμελητηρίου κινείται στην κατεύθυνση της ανάδειξης των τοπικών αγροτικών προϊόντων και της μεταποίησης αυτών, τομέας που, όπως λέει, προσελκύει πολλούς νέους επιχειρηματίες.