Ενημερωτική συνάντηση ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στα Πεζά Ηρακλείου

Ενημερωτική συνάντηση ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στα Πεζά Ηρακλείου

Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αγροτική δραστηριότητα όλων όσων εμπλέκονται με τον θεσμό των γεωργικών ασφαλίσεων πραγματοποιήθηκε στα Πεζά Ηρακλείου, την Παρασκευή 27 Μάη, στην «Αίθουσα Πολιτισμού του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων», ενημερωτική συνάντηση ανταποκριτών του ΕΛΓΑ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. Αθανάσιου Ζαννιά και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο των αντίστοιχων συναντήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της επικράτειας.

Στελέχη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ηρακλείου και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΛΓΑ ενημέρωσαν τους ανταποκριτές, που προσήλθαν από όλους σχεδόν τους Δήμους Ηρακλείου, σχετικά με τον ρόλο και τη συμβολή τους στο έργο του ΕΛΓΑ, καθώς και με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, όπως ο Κανονισμός Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής και Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛΓΑ, και οι Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις.

Επίσης, κατά τη συνάντηση έγινε παρουσίαση της εφαρμογής του καινούργιου διαδικτυακού συστήματος διαχείρισης ασφαλιστικής διαδικασίας του ΕΛΓΑ από στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΛΓΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση που ακολούθησε, όπου οι ανταποκριτές είχαν την ευκαιρία να θέσουν στα στελέχη του Οργανισμού ερωτήματα που τους απασχολούν, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα, όχι μόνο το αντικείμενό τους, αλλά και όλο το φάσμα της διαδικασίας ασφάλισης.

Με δεδομένη τη μεγάλη απήχηση και συμμετοχή που είχε η εν λόγω συνάντηση, το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Ηρακλείου προγραμματίζει αντίστοιχες ενημερωτικές συναντήσεις σε μικρότερη κλίμακα, ώστε ανταποκριτές όλων των δήμων της Κρήτης να έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης σχετικά με το έργο τους και αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν στον ΕΛΓΑ και κατ’ επέκταση στον αγροτικό κόσμο.