Ενίσχυση ζωοτροφών: Δείτε αν είστε δικαιούχος στον προσωρινό πίνακα

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμος ο προσωρινός πίνακας δικαιούχων για το Μέτρο 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» δηλαδή για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών. Αν και μέχρι στιγμής το ΥΠΑΑΤ δεν έχει δώσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την εν λόγω πληρωμή την οποία περιμένουν οι παραγωγοί όλα δείχνουν ότι πλησιάζει η στιγμή που οι δικαιούχοι θα δουν το…χρώμα του χρήματος. Όλα αυτά  σε μια δύσκολη περίοδο και με δεδομένο ότι αρκετοί είδαν μειώσεις στην εξισωτική.

Υπενθυμίζεται ότι  τα αιτήματα στην πλατφόρμα υποβολής ενίσχυσης ολοκληρώθηκαν τελικά στις 10 Ιανουαρίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων. Αυτό μετά από παράταση που δόθηκε λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν για τη λειτουργικότητα αλλά και για ασάφειες της εν λόγω πλατφόρμας, σύμφωνα με μελετητές και κτηνοτρόφους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προσωρινά αποτελέσματα του Μέτρου 22 των ζωοτροφών:

«Μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού μηχανογραφικού ελέγχου επί των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο Μέτρο 22 και σύμφωνα με την σχετική Πρόσκληση με Αρ. Πρωτ. 3540/15-12-2022, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, αναρτήθηκε προσωρινός πίνακας παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά αποτελέσματα στη διεύθυνση: https://m22.opekepe.gr/ »

Αναλυτικό ρεπορτάζ για το χρονοδιάγραμμα της πληρωμής στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί Παρασκευή 20/1