Ένταξη αγροτικών συνεταιρισμών στο Leader θα ζητήσει ο δήμος Ζαγοράς

Στη Ζαγορά Πηλίου καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης το 2018 και στην Κάσο τα μικρότερα

Τα θέματα αγροτικής αλλά και τουριστικής ανάπτυξης του δήμου Ζαγοράς θα θέσει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου ο δήμος Ζαγοράς με υπόμνημα που θα του καταθέσει. Από τις κυριότερες δεσμεύσεις που θα επιδιώξει είναι η ένταξη των γυναικείων συνεταιρισμών αλλά και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς στο νέο πρόγραμμα Leader.

Ειδικότερα, σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, εν όψει της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελου Αποστόλου, στις 3 Σεπτεμβρίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στις 4 Σεπτεμβρίου στη Ζαγορά, με αφορμή τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης οι προετοιμασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Ζαγοράς.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Κουτσάφτης , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερωθεί για τα προβλήματα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τους αγρότες της περιοχής και τον τουρισμό, ενώ από την πλευρά του Δήμου θα επιδοθεί στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπόμνημα σχετικά με την ανάπτυξη υποδομών της περιοχής, τα αλιευτικά καταφύγια στα δυο λιμάνια, τα προβλήματα στην αγροτική και δασική οδοποιία, τα κατολισθητικά φαινόμενα, τα κλειστά κυκλώματα άρδευσης, κ.α.

Επιπλέον, ένα θέμα για το οποίο θα επιδιωχθεί δέσμευση από πλευράς υπουργείου είναι η ένταξη των γυναικείων συνεταιρισμών , αλλά και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς στο πρόγραμμα Leader.

Πηγή: ΕΡΤ