ΕΟΑΣΚ: Σωρεία προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι αγρότες – Ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά

Σειρά θεμάτων απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νομού, γνωστοποίησε η ΕΟΑΣΚ σε συνέντευξη Τύπου, όπως το κόστος παραγωγής, η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, οι αδικίες στις αποζημιώσεις από τον “Ιανό”, και τα αγροτοδικεία που συνεχίζονται. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν ενημερωτικές εκστρατείες στα χωριά για να αποφασιστούν οι ενέργειες των αγροτών.

Αρχικά ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, κ. Τζέλλας, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ΕΟΑΣΚ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των Αθηνών, στις 6 Νοεμβρίου, για τους πληγέντες από φυσικά φαινόμενα και πυρκαγιές. Κατήγγειλε ότι μπαίνουμε στον χειμώνα και αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει, ενώ αντίθετα υπάρχουν περικοπές χρηματοδοτήσεων, και εξέφρασε την αγωνία όλων για το τι θα γίνει αν υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Ζήτησε ακόμα να γίνουν τα έργα και να μην κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΛΓΑ, ο κ. Τζέλλας είπε ότι “14 μήνες μετά τον “Ιανό” βγήκαν οι ενστάσεις και αποδείχθηκαν τα ψέματα τόσο του διοικητή του όσο και του υπουργείου. Μας έλεγαν”, ανέφερε χαρακτηριστικά, “ότι με την ολοκλήρωση εξέτασης των ενστάσεων θα αποκατασταθούν οι αδικίες στις αποζημιώσεις, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν αποκαταστάθηκε“.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο κόστος παραγωγής. Ο κ. Τζέλλας αναφέρθηκε στην πρόσφατη εξαγγελία του πρωθυπουργού περί επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης. Είπε πως δεν απευθύνεται σε όλους τους αγρότες αλλά μόνο στους νέους και στους συνεταιριζόμενους -που είναι το μικρότερο ποσοστό- αλλά και πάλι τα χρήματα είναι λίγα. “Το δικό μας αίτημα, αλλά και της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, είναι ξεκάθαρο και μιλά για αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους“. Σε ό,τι αφορά στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε λόγο για δυσβάστακτη επιβάρυνση που θα φέρει έναν “μαύρο χειμώνα”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι η ΕΟΑΣΚ θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την υγεία που γίνεται την Παρασκευή με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κ.Υ. του νομού Καρδίτσας. Ο κ. Τζέλλας κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά.

Πηγή: ertnews.gr