ΕΟΑΣΝΛ: Αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις, αλλά δεν τις αναβάλλουμε, παραμένουμε σε επιφυλακή

«Μετά τις κινητοποιήσεις μας δρομολογείται άμεσα η ενίσχυση για την απώλεια εισοδήματος για μήλα και κάστανα, το ίδιο ισχύει για τα προϊόντα που έχουν ενταχθεί για ενίσχυση μέσω de minimis, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, αχλάδια, σταφύλια, σταφίδα. Με βάση αυτές τις εξελίξεις, το προγραμματισμένο συλλαλητήριο για την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Μέγαρο Μαξίμου αναστέλλεται, αλλά οι κινητοποιήσεις μας δεν αναβάλλονται, παραμένουμε σε επιφυλακή και εγρήγορση».

Αυτά αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Αγιάς, αλλά προσθέτουν πως «αν δεν ικανοποιηθούμε, τότε θα πραγματοποιήσουμε πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίηση. Ζητήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να πάρουμε οριστικές δεσμεύσεις, συνάντηση που θα ανακοινωθεί αύριο πότε και που θα πραγματοποιηθεί. Ενημερώνουμε ότι επικοινωνήσαμε με τον Υπουργό, για το θέμα που προέκυψε ότι την ενίσχυση θα την λάβουν μόνο οι αγρότες που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και η απάντηση που λάβαμε είναι ότι οι καλλιεργητές που δεν θα εμφανίζονται ότι είναι ενταγμένοι στο ΜΑΑΕ θα πάρουν μόνο το 50% της ενίσχυσης.

Ζητήσαμε για όσους κάνουν δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ να ενταχθούν και να πάρουν το 100% της ενίσχυσης χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Διεκδικούμε ακόμη άμεσα να ενταχθούν και τα κεράσια στο Ουκρανόμετρο, όπως είχε δεσμευτεί το κυβερνητικό κλιμάκιο».