ΕΟΑΣΝΛ: «Εδώ και τώρα αποζημιώσεις και έργα υποδομής»

Να υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από την Κυβέρνηση για τις ζημιές που έχουν σημειωθεί σε αγροτικές εκτάσεις της Θεσσαλίας ζητά με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, ενώ κατηγορεί κυβέρνηση και τοπικές αρχές πως «όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν οι αρμόδιοι προχωρούσαν τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα τα οποία είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο “Ιανός” τον Σεπτέμβριο του 2020».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΑΣΝΛ «για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες η επαρχία Φαρσάλων βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες τις κλιματικής αλλαγής. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης με σιτάρι, κριθάρι, όσπρια και ελαιοκράμβη θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού και λάσπης δημιουργώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι ζημιές στα χωράφια είναι η μία όψη του νομίσματος αφού από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής σε Ευύδριο, Ανωχώρι, Πολυνέρι, Βαμβακού κ.α, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όταν το νερό άρχισε να μπαίνει μέσα σε αυτά. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν οι αρμόδιοι αντιλαμβάνονταν την κλιματική αλλαγή και προχωρούσαν τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα τα οποία είχαν υποσχεθεί στους κατοίκους μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο “Ιανός” τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αντί όμως οι υπεύθυνοι “να σηκώσουν μανίκια ” και να δουλέψουν κοίταζαν να οργανώνουν κλειστές κομματικές συγκεντρώσεις με την παρουσία του Πρωθυπουργού στον οποίο έδωσαν την εντύπωση ότι όλα τα έργα αποκατάστασης είναι σε καλό δρόμο. Ο κόσμος πλέον είναι απογοητευμένος , δυσαρεστημένος και απίστευτα θυμωμένος ψάχνοντας να βρει σε ποια έργα απορροφήθηκαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από τον κρατικό προυπολογισμό.

Είναι ανάγκη οι αρμόδιοι να ζητήσουν ένα συγνώμη από τον κόσμο για την απραξία τους και να αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Η περίοδος χάριτος τελείωσε για όλους. Εδώ και τώρα να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής ώστε η επαρχία Φαρσάλων να μην αντιμετωπίσει στο μέλλον ανάλογες καταστροφές.