Έως 6 Απριλίου οι εισφορές Φεβραουρίου, αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Περιθώριο μέχρι την Τρίτη 6 Απριλίου θα έχουν οι αγρότες και οι υπόλοιποι αυτοαπασχολούμενοι για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του μηνός Φεβρουαρίου τα ειδοποιητήρια των οποίων αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο οργανισμός, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηεί η καταβολή της εισφοράς μέσω πάγιας εντολής, για όσους έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ έχει ως εξής:

«Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Φεβρουαρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής την Τρίτη 6 Απριλίου 2021.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή)».

Δυνατότητα αλλαγής στοιχείων στην πλατφόρμα προκαταβολής σύνταξης

Στο μεταξύ, ξεπερνούν τις 33.000 οι αιτήσεις για την προκαταβολή σύνταξης που έχουν υποβληθεί στην σχετική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ.

H προθεσμία εκπνέει στις 31 Μαρτίου 2021 και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στους αιτούντες δίνεται η δυνατότητα να προχωρούν κατά τη διαδικασία υποβολής σε τροποποίηση στοιχείων εφόσον αυτά που αναφέρονται στην αίτηση είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν στη διάθεσή τους.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, «σε περιπτώσεις αιτήσεων που στοιχεία όπως ο αριθμός Πρωτοκόλλου Κατατεθείσας Αίτησης Συνταξιοδότησης, η ημερομηνία Υποβολής/Κατάθεσης Αίτησης Συνταξιοδότησης ή o τ. Φορέας Υποβολής/Κατάθεσης Αίτησης Συνταξιοδότησης είναι διαφορετικά από αυτά που έχει στη διάθεση του ο αιτών, τότε δίνεται η δυνατότητα τροποποίησης και αντικατάστασης τους από τον ίδιο».