Επαναλειτουργεί το φράγμα Γυρτώνης, μετά τις δολιοφθορές

18/06/2024
2' διάβασμα
epanaleitourgei-to-fragma-gyrtonis-meta-tis-doliofthores-324005

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες Δευτέρα 17/6 το φράγμα Γυρτώνης, το οποίο έπεσε θύμα διαρρηκτών καθώς οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν εξαρτήματα με χαλκό από τον εξοπλισμό του, καθιστώντας το μη ενεργό.

Η επίσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει, πριν τον ανασχηματισμό, οι κ.κ. Κέλλας, Τριαντόπουλος, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού Δημήτρη Τσιουρή στο φράγμα απέφερε καρπούς, καθώς εξασφαλίστηκε γενναία χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, με βάση την οποία ξεκίνησαν και οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα ηλεκτρολογικά συστήματα του φράγματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιουρή «7 συνεργεία εργάστηκαν πυρετωδώς το προηγούμενο διάστημα και από σήμερα Δευτέρα καταφέραμε να θέσουμε σε λειτουργία το φράγμα. Το θετικό είναι ότι με βάση την κυβερνητική χρηματοδότηση προχωρήσαμε σε συνεργασία και με εταιρεία security, η οποία πλέον θα προστατεύει το φράγμα 24 ώρες το 24ωρο. Θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Κέλλα, Τριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Οργανισμού αλλά και να τους συγχαρώ για τη συμμετοχή τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα . Η διοίκηση του ΤΟΕΒ Πηνειού προσδοκά πολλά και από τους δύο και η μέχρι τώρα συνεργασία που είχαμε, το εγγυάται. Η διοίκηση δεν κρύβεται και στα δύσκολα μπαίνει μπροστά» καταλήγει ο κ. Τσιουρής.

Να σημειωθεί ότι από το φράγμα Γυρτώνης αρδεύονται περίπου 20.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 10.000 βρίσκονται στις παραπήνειες περιοχές (Φαλάνη, Αμπελώνας κλπ). Ο κ. Τσιουρής θεωρεί ότι στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας με όλους τους αρδευτές θα πρέπει να καθιερωθεί και για τους αγρότες αυτών των περιοχών ένα συμβολικό οικονομικό τμήμα σχετικά με την άδεια χρήσης νερού που σχετίζεται με το φράγμα.